Косьо и Иван съботират Катя и...

Във финалната седмица на Скъпи наследници  по bTV...

Никол Станкулова свали 11 кг за седмица

11 кг само за седмица е свалила Никол Станкулова....

Бойко Борисов подари на Йерусалимския патриарх детска икона от благотворителната кампания на Светия

отпечатай новината

07.06.2018 14:30 | Видян 580 пъти

Бойко Борисов подари на Йерусалимския патриарх детска икона от благотворителната кампания на Светия

Министър-председателят на Р България г-н Бойко Борисов, заедно с Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, бе на официално посещение в Израел, където на 13 юни се срещна с Йерусалимския патриарх Теофил III.

Двамата засвидетелстваха важността да се работи последователно и активно за православното единство и мисия в съвременния свят. Г-н Бойко Борисов предаде братските поздрави на Българския патриарх Неофит и неговата благодарност за ежегодното изпращане на благодатния огън за България в навечерието на Великден. Българският министър-председател благодари на Йерусалимския патриарх за гостоприемството, както и за постояното посрещане и общуване с поклонници от България и от Българската православна църква.

В края на срещата г-н Борисов подари на патриарх Теофил III затрогващ символичен дар - детската икона "Възкресение Христово", нарисувана от шестокласничката Елеонора Николова Христова - лауреат на V синодален конкурс "Възкресение Христово"-2018 г. На 6 юни 2018 г. в хотел Marilena Sofia при откриването на второто издание на благотворителната кампания на Св. Синод и сдружение „Маринела“ "Деца рисуват за деца" иконата на Елеонора бе част от изложените творби за закупуване с благотворителна цел - събиране на средства за онкоболните деца в България.

Творбата-лауреат бе закупена за кабинета на г-н Бойко Борисов, който е решил да я преотстъпи в дар за Йерусалимския патриарх.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !