Фондация BCause представи обобщените...

С думи на благодарност към партньорите на програмата...

КЗК разреши сделката на братя...

Комисията за защита на конкуренцията разреши сделката за...

Бойко Борисов подари на Йерусалимския патриарх детска икона от благотворителната кампания на Светия

отпечатай новината

07.06.2018 14:30 | Видян 725 пъти

Бойко Борисов подари на Йерусалимския патриарх детска икона от благотворителната кампания на Светия

Министър-председателят на Р България г-н Бойко Борисов, заедно с Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, бе на официално посещение в Израел, където на 13 юни се срещна с Йерусалимския патриарх Теофил III.

Двамата засвидетелстваха важността да се работи последователно и активно за православното единство и мисия в съвременния свят. Г-н Бойко Борисов предаде братските поздрави на Българския патриарх Неофит и неговата благодарност за ежегодното изпращане на благодатния огън за България в навечерието на Великден. Българският министър-председател благодари на Йерусалимския патриарх за гостоприемството, както и за постояното посрещане и общуване с поклонници от България и от Българската православна църква.

В края на срещата г-н Борисов подари на патриарх Теофил III затрогващ символичен дар - детската икона "Възкресение Христово", нарисувана от шестокласничката Елеонора Николова Христова - лауреат на V синодален конкурс "Възкресение Христово"-2018 г. На 6 юни 2018 г. в хотел Marilena Sofia при откриването на второто издание на благотворителната кампания на Св. Синод и сдружение „Маринела“ "Деца рисуват за деца" иконата на Елеонора бе част от изложените творби за закупуване с благотворителна цел - събиране на средства за онкоболните деца в България.

Творбата-лауреат бе закупена за кабинета на г-н Бойко Борисов, който е решил да я преотстъпи в дар за Йерусалимския патриарх.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !