И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

БАБХ реши да убие кравата Пенка

отпечатай новината

08.06.2018 10:04 | Видян 1412 пъти

 БАБХ реши да убие кравата Пенка

Кравата-беглец от кюстендилското село Копиловци ще бъде умъртвена. Това решение е взело ръководството на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), научи Дарик. От агенцията мотивират евтаназията на кравата Пенка с европейското законодателство и закона за ветеринарно-медицинската дейност.

Смърт грози българска крава-беглец в Сърбия, напуснала ЕС нелегално Смърт грози българска крава-беглец в Сърбия, напуснала ЕС нелегално Крава-беглец от България в Сърбия е заплашена с... убийство. Животното може да бъде евтаназирано, защото е напуснало пределите на Европ... Прочети повече Собственикът на Пенка фермерът Иван Харалампиев е потресен от решението. „Потресен съм! Това не е държава!

Искат да убият малките производители“, каза пред Дарик той. Кравата премина нелегално границата ни със Сърбия, но няколко дни по-късно се върна. Тази нейна разходка обаче сега ще й струва живота, категорични са властите. * По-късно от БАБХ уточниха, че изпълнителният директор на агенцията Дамян Илиев ще реши окончателно съдбата на кравата. А пред предаването на Милен Цветков по Нова телевизия собственикът на животното се оплака, че БАБХ не контактува с него и той научава всичко от медиите.

Източник: actualno.com
Снимка: Getty Images

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Пуканките бъкани с ГМО

Няма коментари към тази новина !