Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Стоичков на ВИП партито на Рафа Надал

отпечатай новината

13.06.2018 14:48 | Видян 2053 пъти

Стоичков на ВИП партито на Рафа Надал

Христо Стоичков бе сред гостите на Рафаел Надал на ВИП-партито по случай 11-ата титла на Ролан Гарос. Кавалерът на Златната топка изгледа победата над Доминик Тийм от централната ложа.

До него непрекъснато бе Мигел Надал, чичо на Рафа и защитник от „дриймтима“ на Барселона под ръководството на Йохан Кройф. Двамата не спряха да коментират тихичко събитията на корта. Там всичко изглеждаше повече от ясно – световният №1 мина като тайфун през дебютиралия във финал от турнир от Големия шлем Тийм.

„Рафа е уникален спортист, истински пример за подражание – разказа Стоичков пред Труд. – Няма едно излишно движение. Играта му граничи с перфекционизъм! Лично Мигел ме покани на партито. Рафа беше много щастлив. Да спечелиш един турнир от Големия шлем е огромно постижение, а когато си го взел 11 пъти – нямам думи.

С Роджър Федерер са безспорните номер едно за всички времена в тениса. Ще се радвам много да ги видя един срещу друг на Уимбълдън. И не само аз, а целият свят. С Рафа си поговорихме доста и за Григор Димитров. Той много харесва играта на нашето момче. Разказа ми какви атрактивни мачове са правили. Тенисът наистина е изключително тежък спорт. Въпреки купона и радостта още в ранни зори Рафа замина за Майорка, за да се стяга за Уимбълдън.“

В ложите на централния корт Кавалерът на Златната топка се засече с още куп спортни икони. Фотографите бързо „хванаха“ звездите на тясно. Една от най-марковите снимки е на Стоичков с Лоран Блан и рекордьора в скока на височина Сергей Бубка.

Източник: Спортал

 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !