Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Определиха Криско за най-добрия изпълнител на България

отпечатай новината

18.06.2018 10:01 | Видян 2120 пъти

Определиха Криско за най-добрия изпълнител на България

Този уикенд пред повече от 25 000 души на забележителна церемония в първия град посланик на българската музика – Благоевград се връчиха 16-тите Годишни Музикални Награди 2018 на БГ РАДИО. Призовете бяха определени, чрез онлайн гласуване с рекорден вот от 68 000 души.

Наградите за най-добър изпълнител на България спечелиха Kриско и Дара, а големият победител тази година беше Миро с песента си Гълъбо, за която взе цели три стауетки – за песен, текст и видеоклип.

„И тази година спечелих наградата за Най-добър изпълнител на България! Това се случи единствено заради вас, вашата подкрепа и обич! За мен най-голямата награда е когато пеем песните заедно с пълни гърла в дискотеки, молове, площади и къде ли не. Благодаря ви хора!“, сподели Криско веднага след церемонията в личния си профил в социална медия.

Към призьорите се присъедини и Любо Киров, който се качи на сцената, за да получи признанието за най-добър албум, за тавата му Знам – най-доброто от Любо Киров. Наградата идва едва десет дни след като изпълнителят пусна нов диск Както преди и започна голямо турне из цяла българия за представянето му.

Призът за дует отиде в ръцете на Павел и Венци Венц, в категорията за рап групи бяха отличени СкандаУ, а дебютът беше даден на Papi Hans - псевдоним, зад който се крие поетът Константин Трендафилов.

Бяха връчени още два цялостни приза. Статуетката за БГ Вдъхновител на името на Анна-Мария Тонкова отиде при рок бандата АХАТ, а новоучредената специална награда Град – посланик на Българската музика беше връчена на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !