Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Джордж и Амал Клуни дариха $100 000 на деца мигранти

отпечатай новината

21.06.2018 16:16 | Видян 1930 пъти

Джордж и Амал Клуни дариха $100 000 на деца мигранти

Джордж и Амал Клуни дариха 100 000 долара на сдружение за защита на децата мигранти, отделено от родителите си чрез политиката на администрацията на Тръмп. Докато гневът се вдига срещу политиката на администрацията на Тръмп за отделяне на децата от родители мигранти, които нелегално прекосяват границата с Мексико, Джордж и Амал Клуни направиха дарение на асоциация за защита на засегнатите деца.

Асоциацията Младежки център за права на децата на имигрантите заяви в изявление, че е получила "щедра подкрепа" от 100 000 долара от Клуни и тяхната Фондация за справедливост.

"Ще дойде време, когато децата ще ни питат: вярно ли е, че нашата страна наистина е отнела бебетата от своите родители и ги е поставяла в центрове за задържане? И когато отговорим "да", те ще ни питат какво сме направили. Какво казахме, каква позиция взехме. Не можем да променим политиката на това правителство, но можем да помогнем за защита на жертвите му", каза най-бляскавата двойка в Холивуд.

Амал и Джордж Клуни, които през последните месеци направиха и други дарения - в подкрепа на кампанията за контрол на оръжията и борбата срещу екстремизма след манифестациите на крайно десните демонстрации в Шарлотсвил през август 2017 г., са част от нарастващия брой известни личности, осъждащи тази политика на разделение на децата, предаде БГНЕС.

Във вторник вечерта Брус Спрингстийн прекъсна популярното шоу на Бродуей, за да осъди разделенията. "В момента виждаме неща на границата на САЩ, които са толкова нечовешки и антиамерикански, че това е досадно", каза той.

"Чухме главните правителствени служители да хулят, като се позовават на Бога. Чухме и нацията да казва, че е морално защитена да атакува деца. Нека Бог да спаси душите ни", добави той, като се позова на бележките на министъра на правосъдието Джеф Сесионс, който цитира Библията.

Певецът Джон Леджънд и съпругата му също обявиха миналата седмица, че даряват 288 000 долара на Съюза за граждански свободи (ACLU), мощната застъпническа организация, за да привлекат вниманието към "семействата, разкъсани от нехуманната политиката на администриране на Тръмп.

Сблъсквайки се с все по-голямото възмущение, Доналд Тръмп подписа указ, с който се слага край на практиката на разделяне на семейства на мигранти, които са пресекли незаконно границата с Мексико.

Източник: actualno.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !