Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Кюстендил: новата зелена дестинация и с общински хотел

отпечатай новината

28.06.2018 17:46 | Видян 3345 пъти

Кюстендил: новата зелена дестинация и с общински хотел

Кюстендил е създаден преди 2 и половина хилядолетия, както немалко български градове, за да се използват прекрасните минерални извори в полето край Струма. За разлика от повечето други, тук водата е безцветна и с приятен вкус, с лек мирис на водороден сулфит и минерален състав.
 
Градът на изворите, както са го нарекли древните, и досега е ориентиран към тях, независимо дали се е наричал Пауталия, Велбъжд или Кюстендил, но тепърва се превръща в зелена - и спа дестинация от класа.

Преди да разкажем за петзвездния и общински му хотел – ето това е истинска иновация, няма как да не се спрем на водите. Защото именно те привличат все повече туристи и то 4 сезона. А някои от тях от туристи се превръщат в постоянни жители на общината с най-много села в България - 75. 70 еврейски фамилии например само през последните години закупиха къщи около най-зеления областен град на България.

Кюстендилските минерални води са хипертермални – температурата им е 74 градуса. Капацитетът им е висок – 33 литра в секунда. Съдържат голям набор от вещества: сулфат натрий, силиций, серен сулфид водород.

Лекуват външно гинекологични заболявания, както и на мъжките полови органи, а също помагат при грижи с опорно-двигателния апарат, ортопедични, неврологични, кожни проблеми, професионални и други травми. Вътрешно се използват за справяне с отравяния с тежки метали и радиоактивни вещества. С тях се правят инхалации за проблеми с горните дихателни пътища и белодробни заболявания.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !