Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

Прероденият Стримон Гардън и испанската вълна 2019

отпечатай новината

28.06.2018 17:50 | Видян 2116 пъти

Прероденият Стримон Гардън и испанската вълна 2019

Петзвездните хотели, променили лицето на българския туризъм в първите години на 21-и век, вече започват да се преразждат. Или поне някои от тях. Пример е Стримон Гардън Спа Хотел. Той е единственият петзвезден в Кюстендил. И със сигурност е един от най-заетите хотели в страната.

Напълно реновиран, той се оказва истински символ на промяната в бранша, която някой може да определи и като революция. Неин тазгодишен синоним са групите испански туристи...

На закуска в четвъртък сутрин, след нощта на сряда – един от най-трудните и най-празните дни в българския туризъм по принцип, ресторант Градина на хотел Стримон е пълен. Истинска сензация, като се има предвид, че Кюстендил е град, който не минава за курорт.

Испанци, тайванци и евреи създават невероятна глъчка. Повечето са хора на възраст между 50 и 70 години, очевидно са представители на средната класа – нито на ниската, нито на високата ѝ прослойка. Всъщност, точно това са и най-честите пътешественици в Европа. Още по-ценното е, че за тях туризмът е четири сезона.

Още от закуската човек разбира, че табелата Спа Хотел тук е концепция, а не просто название.
Веднага вижда разположените централно четири вида вода за детокс с различни добавки като лайм, мента, боровинки. Останалите продукти са местни и с вкуса, който помним от едно време, а не обичайните за повечето хотели у нас продукти от супермаркетите, където далеч не всичко е най-доброто.

Испанците и тайванците обикновено правят 1 - 2 нощувки в Кюстендил, защото са на обиколни турове. Първите из България, вторите – из Балканите. Евреите обаче са за дълги периоди. Обикновено – за 2 или 3 седмици – пълна смяна, както би се изразил някой в традициите на някогашните периоди за почивка.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !