Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

България Спортува 2018 събра над 20 000 посетители

отпечатай новината

29.06.2018 15:07 | Видян 1246 пъти

България Спортува 2018 събра над 20 000 посетители

Едно от най-големите спортни събития тази година – Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018 предостави възможност на жителите и гостите в Благоевград, Пловдив, София, Бургас, Русе и Плевен да бъдат част от масов спортен празник, участвайки в индивидуални и отборни спортни занимания, активности за хора в неравностойно положение и забавни игри с награди.

Инициативата България спортува привлече повече от 20 000 посетители в 6-те областни града. За участниците, на възраст между 2 и 80 години бяха подготвени над 2 500 тениски. Всички посетители можеха да се включат поне за 15 минути в избран от тях спорт. Събитията бяха част от Световен ден на предизвикателството, което Българска асоциация спорт за всички организира ежегодно, а Бургас Спортува, София Спортува и Плевен спортува се съревноваваха в реално време с градовете Petah Yikva (Израел), Sao Goncaio (Бразилия) и Raanana (Израел). Над 40 различни, познати и нови спортове и активности бяха представени от 30 водещи треньори; фитнес, йога и танцови инструктори, а на 200 от най-малките ни фенове подарихме спортни награди, с които да се готвят за БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА 2019.

Това е най-голямата световна проява от програмата на Международната асоциация Спорт за всички (ТАФИСА), която от 25 години се провежда ежегодно в повече от 120 страни в света. Денят е съревнование между градове и общини на държави от всички континенти, които искат за поне 15 минути да участват интензивно в спортно занимание или друга физическа активност. Целта на инициативата е широкото популяризиране на здравословния начин на живот чрез редовни занимания с физически упражнения и дава възможност на голям брой хора без разлика във възрастта и социалния статус, на хора с увреждания и такива в неравностойно положение, както и на хора от третата възраст, да участват в спортно занимание или конкретна физическа активност по общини, райони, квартали или на работните им места.

България Спортува 2018 е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, всеки посетител имаше възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

Стартът беше поставен на 05.05.2018г. в Благоевград и премина през Пловдив, София, Бургас, и Русе, за да завърши на 23 юни в Плевен, а мисията да развива спортната култура на модерния градски човек, подкрепиха Христо Стоичков, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Евгения Раданова, Илиана Раева, Наско Сираков и много други.

В рамките на всички събития над 40 различни, познати и нови спортове и активности бяха представени от 30 водещи треньори, спортни клубове, фитнес, йога и танцови инструктори, а сред спортните активности имаше не само фитнес на открито, кросфит, тапаут, бабъл футбол, таекуондо, волейбол, муай тай, медитация, йога, мини тенис, баскетбол и бадминтон, но и специални тренировки за ранно физическо развитие на деца до 12 години Детето чудо, както и тренировки Мама и бебе за проследяване на физическото възстановяване при новородили майки.

По време на отделните събития бяха организирани различни спортни предизвикателства, под мотото Easy Credit Challenge, а всички участниците в тях бяха наградени с подаръци, предоставени от Easy Credit. По време на финалното събитие „Плевен Спортува“ беше организиран Easy Credit Run & Ride Challenge, който  стартира в 10:00 ч. от две различни локации в града за колоездачите и любителите на бягането.

Благодарение на нашите партньори от Easy Credit, за втора поредна година каузата на събитието ще бъде осъществена.

Съществуващата площадка в парк Борисова градина, в която бяха поставени уреди от миналогодишното провеждане на инициативата, е първата избрана локация, която ще бъде обогатена с нов уред.

Уредите, които ще бъдат закупени през тази годинa, ще бъдат специално изработени от водещ български производител на фитнес уреди, по конкретни параметри, предоставени от членовете на спортните клубове за баскетбол и тенис за хора с двигателни увреждания.

За повече информация: www.bulgariasportuva.bg или във Facebook https://www.facebook.com/BulgariaSportuva

Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018 се осъществи с финансовата подкрепата на Министерство на младежта и спорта и Easy Credit.

София Спортува 2018 се осъществи под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова и беше част от календара на София Европейска Столица на Спорта 2018.

Основен медиен партньор на събитието бяха Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо. Организатори – Crowncept816 и Българска Асоциация Спорт за Всички.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !