Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Съобщенията в Gmail се четат от хора, а не от машини

отпечатай новината

04.07.2018 14:12 | Видян 1360 пъти

Съобщенията в Gmail се четат от хора, а не от машини

Google потвърди, че личните имейли, изпратени и получени от потребители на Gmail, понякога могат да бъдат прочетени от разработчици на приложения, а не само от машини. Пред Wall Street Journal компания определи практиката като "обща" и "мръсна тайна".

Google твърди, че това не е в противоречие с нейната политика. От своят страна, експерт по сигурността заяви, че е "изненадващо", че Google я разрешава. Gmail е най-популярната електронна поща в света с 1,4 милиарда потребители.

Когато свързват профила си с външна услуга, от хората се изисква да дават определени разрешения, които често включват възможността за "четене, изпращане, изтриване и управление на имейла".

Според Wall Street Journal това разрешение понякога позволява на служителите да четат съобщенията. Докато те обикновено се обработват от компютърни алгоритми, вестникът разговаря с няколко компании, където служителите са прочели "хиляди" имейли. Разработчикът на софтуер Edison Software, заяви че е прегледал имейлите на стотици потребители, за да изгради нова софтуерна функция.

eDataSource Inc обяви, че инженерите също ползват такава практика, за да подобрят своите алгоритми.

Компаниите посочват, че не са поискали от потребителите специално разрешение да четат съобщенията в Gmail, тъй като практиката е включена в потребителските им споразумения.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !