Мария Илиева купи палат на сина си за...

Поп певицата Мария Илиева отсега е подсигурила сина си,...

Алиша Кийс ще води наградите Грами

„Толкова се вълнувам да ви съобщя, че ще бъда...

ДА! Сладки сарми в София кюнефе

отпечатай новината

09.07.2018 09:17 | Видян 645 пъти

ДА! Сладки сарми в София кюнефе

Улица Симеон между ул. Свети Княз Борис ПОКРЪСТИТЕЛ и ул. Георг Вашингтон, точно между тях по ирония на съдбата, е като пренесена от Ориента. Няма място, което повече да подхожда на такава концепция от заведението София Кюнефе.

Кюнефе е турски сладкиш, който е трудно описуем, но доста трудоемък. Трябва специално да го поръчате, както и по-малко популярната сладка юфка Катмер. Винаги обаче можете да си вземете уникалните сарми на заведението.

Едната е фъстък сарма – цялата е от шам фъстък и има удивително зелен цвят – не много маркетингов за храна. Другата, която опитахме и останахме доволни е благородна – кръглата сарай сарма или дворцовата.

Баклавите са с шам фъстък или традиционна – тя е много добра, леко по-твърда от обичайното за нас. Чудесни са и тулумбите, малки, но доста приятни, както се убедихме.

За да не ви дойде байгън – прекалено сладко, чаша турски чай в малка тумбеста чаша върху сребърна чинийка е идеалната компания. В заведението правят и турска закуска – цяла маса, отрупана с домати, краставици, яйца, маслини, пити и какво ли не още.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !