Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Китай пуска Byton срещу Тесла

отпечатай новината

10.07.2018 12:12 | Видян 1374 пъти

Китай пуска Byton срещу Тесла

Китай пуска електрическия автомобили Byton в опит да конкурира Тесла, като направи колите си по-скоро като iPhone. Първата ще се появи на пазара през през 2019 година.

Компанията има предимство по отношение на интериорните характеристики, като сензорните екрани и регулируемите седалки, над традиционните показатели за ефективността, като обхват и ускорение . През следващите няколко години потребителите ще ползват автономна технология за задвижване.

Byton ще бъде кола с автономия на ниво 4, което означава, че ще може да се справи с всички функции на шофиране в определени сценарии до края на 2020 г.

Byton Concept бе представен на изложението Consumer Electronics Show в Лас Вегас. Екстериорният дизайн на кросоувъра изглежда доста атрактивно, но още по-впечатляващ е моделът вътре. Арматурното табло на практика е един огромен дисплей. Традиционното приборно табло също липсва, като то е заменено от 8-инчов таблет, монтиран по средата на волана.

А седалките се въртят на 12 градуса една към друга. С таблетите и екраните се продължава и на задния ред, като двамата пътници разполагат с един огромен „телевизор“ пред себе си.

Всичко това изглежда много атрактивно, но трябва (и е логично) да се очаква, че серийният модел няма да е толкова футуристичен вътре, докато отвън промените вероятно ще се много малко.

Byton ще се продава в две версии. Първата ще е само с един мотор отзад, който ще генерира 272 к.с. и ще осигурява автономен пробег с едно зареждане до 400 км. Другата версия ще е с два електромотора, мощност 476 к.с. и пробег до 520 км. Тези цифри звучат доста реалистично, тъй като Byton се надява да конфигурира базова цена от $45 000.

Нещо повече, Byton заяви, че първият й сериен модел ще дойде с автономност от Ниво 3, а Ниво 4 ще последва след 2020 г. Плановете на компанията са да използват същата платформа, за да лансират в последствие седан и компактен модел.

Остава да видими дали тези обещания ще се сбъднат, но офис в Силиконовата долина със сигурност ще помогне това начинание да е успешно.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !