Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Скарлет Йохансон се отказа от трансджендър роля

отпечатай новината

16.07.2018 11:13 | Видян 1607 пъти

Скарлет Йохансон се отказа от трансджендър роля

Скарлет Йохансон няма да се появи на големия екран като криминалния бос Данте "Текс" Гил, който всъщност е роден като жена. Лентата Rub & Tug на режисьора Рупърт Сандърс, с когото звездата работи и по хита Дух в броня, е базирана на истинската история на легендарния престъпник.

Още с първото изявление, че именно русокосата муза е избрана за главната роля, тръгна лавина от негативни коментари от набиращото сила ЛГБТ общество (б.а. Общество на лейсбийки, гейове, бисексуални и траснджендър).

"В светлината на разразилите се в последно време етични въпроси около кастинга за ролята ми на Данте "Текс" Гил, реших с уважение да се оттегля от проекта", заяви в официално изявление, изпратено до ЛГБТ актрисата.

"Нашето културно разбиране за транссексуалните хора продължава да напредва и съм научила много от общността, откакто направих първото си изказване относно избора ми, което сега отчитам, че е било нечувствително", допълва Скарлет.

Още щом Йохансон беше избрана за ролята, истински гняв сред гилдията на трансджендър актьорите и активистите се надигна и всички твърдяха, че тя няма място в каста, защото по право им се полага някой от тях да изиграе този образ.

Звездата продължи с откровенията си и сподели, че изпитва уважение и любов към транс-обществото и е щастлива, че разговорът относно приемането в Холивуд продължава.

"Въпреки че обикнах идеята да пресъздам Данте на екрана, в процеса на работа разбрах, защо толкова много хора мислят, че трябва да бъде изигран от трансджендър актьор. Благодарна съм още, че този дебат около кастинга се повдигна с такава сила и предизвика един по-голям разговор за разделението и представителността във филмите", пише още Йохансон.

Оказва се обаче, че недоволни винаги ще има. Много хора пък се обявиха против нагласата само трансджендъри да могат да пресъздават себеподобни на екрана. Бари Парис, племенник на Гил, заяви пред The Wrap, че Кралят на престъпността "ще се спука от смях" с тези дебати.

"Това не може да бъде по-важно от начина, по който той иска да го види света. Мисля, че може би той все пак би искал малко повече да бъде изигран от мъж, защото сам се идентифицира като такъв...Сигурен съм, че би се радвал ролята да е поверена на трансджендър мъж, но по негова време такива са били твърде малко", допълва племенникът му.

С изявлението си Скарлет Йохансон сама повдигна наболяла в Холивуд тема, пише Монитор. Тя обяви, че според статистиката нито един мейджър не е взел или пресъздал трансджендър през 2017 г.

"Моята продуцентска компания These Pictures, активно работи по проекти, които представят и преместват границите. Планираме да работим с всяко общество, за да представим на публиката по цял свят тези най-страшни и важни истории", категорична е холивудската звезда.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !