Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Ники Илиев се щракна с Тери Гилиъм в Италия

отпечатай новината

23.07.2018 17:00 | Видян 1509 пъти

Ники Илиев се щракна с Тери Гилиъм в Италия

Да стисне ръката на легендарния Тери Гилиъм – това бе сред отличителните моменти за Ники Илиев в рамките на международния филмов и музикален фестивал в Иския, Италия. Авторът на филми като Живи легенди и Нокаут, или всичко, което тя написа успя да се срещне с един от идолите си в киното сутринта след прожекцията на последната лента на британеца Човекът, който уби Дон Кихот.

Само ден по-късно се състоя и премиерата на третия филм на Илиев - Нокаут, в рамките на кинофорума. „Един легендарен режисьор...и Тери Гилиъм“, намигна бившият модел в социалните мрежи, като призна, че се е засякъл със звездата от Монти Пайтън напът за плажа.

Човекът, който уби Дон Кихот е сред най-дългоочакваните филми на Гилиъм, който работи по него няколко десетилетия. Въпреки това заглавието предизвика скандал, в основата на който застанаха претенциите на португалския продуцент Пауло Бранко, според които именно той държи правата за разпространение на проекта.

„Според съдебното решение всяко показване на Човекът, който уби Дон Кихот до този момент е незаконно тъй като няма разрешение от фирмата ми Alfama Films“, обясни Бранко пред ThePlaylist, като уточнява, че възнамерява да търси правата си от всеки, участвал пряко или косвено в това разпространение.

Това означава, че предстоят дела както срещу Тери Гилиъм, така и срещу самия фестивал в Кан, който закри програмата си именно с Човекът, който уби Дон Кихот, пише Монитор.

Сред останалите премиерите по време на фестивала в Иския бяха още криминалния трилър Бент с участието на Карл Ърбан, Анди Гарсия и София Вергара, който беше представен от режисьора Робърт Мореско, и музикалната драма Последният уикенд на Стела на режисьорката Поли Драпър, с участието на американския поп-дует, братята Nat and Alex Wolff.

На кинофорума се състоя и европейската премиера на американския хорър Domestics на майстора в жанра Майк П.Нелсън.

Фестивалът в Иския отдаде почит на известния италиански майстор на комедията, режисьора Карло Ванзина, който почина в началото на този месец. През своята 40-годишна творческа кариера той е заснел повече от 17 филма и тв сериали. Организаторите са включили в програмата панорама с най-добрите филми на Ванзина.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !