Разкриха причината за смъртта на...

Shifty Shellshock, фронтменът на Crazy Town, почина от...

Постоянен арест за Нико Тупарев...

Прокуратурата поиска постоянен арест за Нико Тупарев,...

Поругаха гроба на Пепа Николова

отпечатай новината

07.08.2018 10:02 | Видян 923 пъти

Поругаха гроба на Пепа Николова

Вандали са осквернили гроба на голямата българска актриса Пепа Николова. За това съобщи дъщеря й Александра Сърчаджиева с пост в социалната мрежа Фейсбук.

Водещата на Big Brother придружи публикацията си с две снимки, от които се вижда, че от паметната плоча е разлепена пластиката, която Георги Чапкънов извая за покойната звезда на Сатиричния театър. Николова почина през 2006 г. след дълга битка с рака, преди да навърши 60 години и бе погребана в Алеята на творците в Софийските гробища. В същата година Алекс направи дебюта си на сцена във Военния театър.

"Бясна съм ! Гневна съм! Изключително наранена! Днес отидох на гроба на майка ми! И видях ТОВА! Пластиката, която Георги Чапкънов направи за нея, когато тя почина, е открадната! Изкъртена по най-безобразен начин!!!!

Това е поругаване! Гнусно е! И не мога да си представя какъв изрод трябва да си, за да направиш ТОВА!!!!", написа Алекс във Фейсбук.

Постът е получил близо 2000 реакции от приятелите на Сърчаджиева във Фейсбук и близо 300 коментара, с които близките й я подкрепят, а голяма част от тях съветват младата актриса да се обърне към полицията и към охрана на гробищни паркове. Колегата на Алекс от Нова тв Мариян Станков-Мондьо дори сподели поста й с думите: „Пепа Николова беше и е култура... И жалко за нас... Защото нашите въстания са само срещу "герои" появили се след взрив на килограми силикон
просташко руси екстеншъни и евтини сутиени с размерите на главата на едногодишно дете... Жалко за нас... И докато се търси наглото парче посегнало с болния си мозък върху паметника й, предлагам всеки от нас да си пусне отново поне един от филмите на Пепа, за да не забравяме, че тя е и ще бъде култура...“

Това не първото вандалско посегателско на Софийските гробища в последно време. Наскоро беше осквернен и гробът на Стефан Стамболов, който се намира в абсолютния център на гробищния парк. Беше откраднат бюстът на големия държавник, а от охранителната фирма на гробищния парк обещаха да го заменят и дори са се свързали с автора му.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !