Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Два контейнера с унищожени документи до следствието

отпечатай новината

07.08.2018 14:45 | Видян 1116 пъти

Два контейнера с унищожени документи до следствието

Два контейнера с изхвърлени и унищожени от Столичното следствие документи видя екип на bTV, заведен до тях от следователя Бойко Атанасов.

Сред книжата има и такива, които изглежда, че са от аферата КТБ. Според Атанасов унищожаването е започнало след неговите разкрития пред медиите за "зависимостите на прокуратурата от Делян Пеевски".

„Това е унищожено. Да, много е унищожено", казва Атанасов пред камерата на bTV до контейнерите. "Това са договори за продажба на дружествени дялове."

В кофите за боклук се виждат неподписани описи от досъдебни производства, като това по случая КТБ. Например от том 205, според смачканите листа, следствието се е разделило с описа на разпитите на свидетели по аферата и договори на военния завод Дунарит, който е собственост на Цветан Василев.

В серия от интервюта Бойко Атанасов твърди, че разкрива зависимостите в съдебната ни система. "Виждам, че казаните, които са за отпадъци, са пълни. Очевидно не са скучали в почивните дни. Надявам се да са се справили с поставената задача, но не всичко може да се унищожи", казва следователят.

Според него унищожаването е заповядано от група, която използва ръководството на прокуратурата за лична изгода. Пред Канна Рачева Атанасов предполага, че целият наричан от него "първи сектор" е работил по делото КТБ. "Той е създаден незаконно", твърди Атанасов.

Според бившия шеф на столичното следствие Петър Петров обаче всичко е законно.

Атанасов разказва още, че решенията са нареждани едностранно, не само за делата срещу политици, но и срещу бизнесмени. "Натискът е не да се възстанови това, което е откраднато от държавата, било то ДДС, било то други щети, които са нанесени на държавния бюджет. Там започват да се сменят прокурори, започват едни такива игри. професионални затрупвания с други дела... но да не се работи по това, което е с голям икономически интерес.”

По повод твърденията на следователя главният прокурор каза, че заради унищожените документи ще се срещне с Бойко Атанасов и цялото столично следствие до края на седмицата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !