Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

11-годишно момиче хакна уебсайта на Флорида, промени резултатите от изборите

отпечатай новината

14.08.2018 09:00 | Видян 1200 пъти

11-годишно момиче хакна уебсайта на Флорида, промени резултатите от изборите

Безопасността на нашите избирателни системи не спечели вот на доверие след конференцията на DefCon за хакерството в Лас Вегас през уикенда. На една от сесиите 11-годишно дете успешно проникна в копие на уебсайта на държавната администрация на Флорида и промени резултатите от изборите.

На младия хакер му отне само 10 минути, за да получи достъп до сайта.

PBS съобщи, че детето е участвало в DefCon Voting Machine Hacking Villagе, където деца на осемгодишна възраст се опитват да получат достъп до копие на уеб страници и да променят информация.

"Тези уеб сайтове са толкова лесни за хакване, че не можем да ги дадем на опитни хакери - ще им се смеят на сцената", каза за ABC News Джейк Браун, бивш лидер на Департамента за вътрешна сигурност в Белия дом. Браун каза, че на конференцията са поканени по-млади хакери, защото би било "загуба на време" експерти да хакват тези сайтове.

В свое изявление Националната асоциация за държавни секретари постави под съмнение конференцията, твърдейки, че резултатите не са реалистични.

"Осигуряването на физически достъп на присъстващите на конференцията до сървърите за гласуване, повечето от които вече не се използват, не възпроизвежда точни физически и кибер защити, установени от държавните и местните власти преди и по време на изборния ден", каза NASS.

Това не е първият път, когато DefCon се изправя срещу сигурността на изборите. Миналата година на участниците им отне по-малко от един ден, за да намерят недостатъците и да проникнат в пет различни вида машини за гласуване.

Източник: usatoday.com 
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !