Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Златната малинка с отворено писмо за Оскарите

отпечатай новината

15.08.2018 16:25 | Видян 1553 пъти

Златната малинка с отворено писмо за Оскарите

Организацията „Златната малинка“, която ежегодно раздава антинагради за най-лошо представяне на големия екран, отправи отворено писмо към Американската филмова академия във връзка с готвените промени за предстоящите оскари.

„ И ние невинаги успяваме да сме максимално справедливи в отсъжданията си. Казвали са ни го. Обикновено игнорираме подобни съждения, защото наистина – кой взима „Златната малинка“ насериозно?. Но ние не сме наградите „Оскар“.

Оскарите не са малки статуетки за под 5 долара парчето, които да припомнят на добрите играчи в индустрията, че понякога не подбират правилните роли. Отдаването на почит на „популярен филм“ не е в банда на Академията. Всички разчитаме, оскарите да посочат кои заглавия са наистина стойностни, защото в противен случай ние може дори да не чуем за тях. Към нашия по-голям и плешив брат: Ти си нашето вдъхновение! Когато твоята стойност намалява, намалява и нашата“, гласи писмото на „Златната малинка“.

Припомняме, че преди броени дни Американската филмова академия прие три промени. Тя ще съкрати продължителността на „живото“ предаване по телевизията на бляскавата си церемония, ще измести датата на раздаването на наградите „Оскар“ по-рано през годината и ще добави нова категория – за най-популярен филм.

Мнозина заподозряха, че измененията се дължат на натиска на ABC, която е заплатила 75 милиона долара, за да излъчва раздаването на отличията до 2028 г. Телевизията пък е собственост на „Дисни“, които притежават и Marvel, което предизвика смут в средите, че добавяйки категорията за популярен филм, Академията всъщност гарантира „Оскар“ на едно от заглавията в продуцентския каталог на компанията - „Черната пантера“.

Встрани от това, много от въпросите, свързани с новоизлюпилата се награда, остават без отговор към този момент. От Академията обясниха единствено, че дадено заглавие ще може да се състезава едновременно за „най-добър филм“ и за „популярен“ такъв.

Какви са критериите, които ще определят коя лента е популярна, дали това ще бъде решавано според боксофиса, какъв би бил минималният лимит на спечелени средства от продажбата на билети, които биха квалифицирали даден проект за номинация, дали ще бъдат зачитани резултатите от киносалоните само в САЩ или и в световен мащаб, както и кои членове на филмовата институция ще имат право на вот – Академията все още не дава подобни подробности около категорията си.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !