Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Съдят Кейти Пери за плагиатство

отпечатай новината

20.08.2018 09:34 | Видян 1252 пъти

Съдят Кейти Пери за плагиатство

Поп звездата Кейти Пери ще трябва да се изправи пред съда, за да докаже авторство на песента си Dark Horse.

Това стана ясно, след като съдия в Калифорния не удовлетвори жалбата на певицата против заведения иск от хип-хоп артиста с госпъл пристрастия Маркъс Грей. По думите на музиканта, Пери и Dr. Luke са плагиатствали хита си от неговата песен Joyful Noise.

Въпреки че и двамата твърдят, че не са чули творбата на Грей, от решението на федералния съд става ясно, че мелодията е достатъчно популярна и разпространена, за да може да бъде чута от обвиняемите.

Joyful Noise има над милион гледания в YouTube още от 2012 г., когато е публикувана в сайта, спечели положителни отзиви от музикалните критици и дори спечели на създателя си номинация за „Грами“, съобщават от The Hollywood Reporter. За да не стигат до съд, Пери и Dr. Luke ще трябва да постигнат споразумение с Грей.

Това не е първият път, в който продуцентът е обвиняван в нарушаване на авторски права. Последно той трябваше да се яви в съда заради хита на Джеси Джей Price Tag, но успя все пак да се договори с ищците. Междувременно друга музикална звезда – Kesha, също води съдебна война с Dr. Luke, която обаче е за сексуален тормоз.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !