Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Мистерията на Българските гласове покори Полша

отпечатай новината

21.08.2018 13:29 | Видян 1043 пъти

Мистерията на Българските гласове покори Полша

Повече от два месеца след световната премиера на новия си албум "БууЧииМиш", “Мистерията на Българските гласове” покори един от най-големите алтернативни фестивали в Европа – Off Festival в Катовице, Полша. Хорът, носител на „Грами“ беше сред хедлайнерите на тридневния форум, заедно със звезди като M.I.A., Charlotte Gainsbourg, Grizzly Bear.

Концертът беше вторият от 10 препоръчани концерта в рамките на събитието от полското издание Cojestgrane 24. Близо 2000 души са станали свиделите на вокалното майсторство на българските певици. Те аплодираха шумно и екзалтирано всички песни от програмата и не позволиха на артистите да слязат от сцената с нестихващи аплодисменти, продължили повече от 10 минути. Освен силната подкрепа на публиката, директорът на Off Festival също изпрати специални благодарности до продуцентите на хора, определяйки представянето му като "невероятно", а концертът - за един от най-успешните на фестивала. Възторжени са отзивите и на полските медии, които споделиха впечатления като: “историческа сила на духа и красотата, която е била усъвършенствана за период по-дълъг от човешкия живот и която може да бъде гледана със смирение" (The 405). Според изданието Interia muzyka: "Хорът с традиционните си костюми, със своите инструменталисти и диригент, се представиха повече от добре, с невероятен вкус и красота. Не бихме излъгали, ако напишем, че концертът им бе … очарователен".

"БууЧииМиш", който е първият студиен албум на “Мистерията на българските гласове” от повече от 20 години насам излезе на 25 май. Специален гост в него е австралийката Лиса Джерард - известна като член на дуото "Дед кен денс" и като композитор и изпълнител на филмова музика. Албумът е продуциран от Шуберт Мюзик Пъблишинг, а песните в него са дело на композитора и музикален продуцент на албума Петър Дундаков, ирландския му колега Джулс Максуел и самата Лиса Джерард.

Излизането на албума и завръщането на хора бяха отразени от чуждите медии изключително позитивно. За хора и албума писаха авторитетни издания, като The New York Times, Mojo, Songlines, NPR, Agence France Presse, Laud.de, a според списание Rolling Stone с "БууЧииМиш" хорът показва, че "все още е едно от най-големите музикални чудеса на света".

В края на август „Мистерията на българските гласове“ и Лиса Джерард ще изнесат концерти в Белгия, а през октомври, ноември и декември "БууЧииМиш" ще бъде представен пред публика в Германия, Франция и Италия.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !