Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Кралицата получава правата над бъдещите деца на Хари и Меган

отпечатай новината

23.08.2018 10:04 | Видян 2069 пъти

Кралицата получава правата над бъдещите деца на Хари и Меган

През май принц Хари и Меган Маркъл станаха семейство, а феновете им чакат вече новината, че двамата чакат наследници. Предположенията, че някогашната звезда от сериала „Костюмари” вече е бременна, са много.  Наскоро се заговори, че дори прическата й издавала, че тя чака дете, тъй като вече не се боядисва.

Така и официална информация за подобно събитие не е дадена. Затова пък се оказва, че Меган и Хари няма да възпитават самостоятелно бъдещите си деца.

Причината е, че техните права към наследниците им са силно ограничен, пише OK Magazine. В кралското семейство има правило – Елизабет II получава пълна юридическа опека над своите непълнолетни внуци.

Този закон съществува и се изпълнява от 1700 година, въведена е от крал Джордж I. Той подписал указ, защото имал много лоши отношения със своя син Джордж II и искал да предаде престола на внука си. Все пак го наследява неговия син.

Но това странно законодателство е още в сила и за децата на принц Уилям – Джордж,  Шарлот и Луи, отбелязва изданието. И въпреки че с възпитанието на децата са се заели родителите им, те не могат без съгласието на кралицата да ги вземат със себе си на почивка или в командировка.

Между другото, при евентуален развод с принц Уилям, херцогинята на Кеймбридж може и да не получи достъп до децата.


Източник: tialoto.bg

Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !