Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Народния театър отваря врати на 12 септември

отпечатай новината

03.09.2018 14:36 | Видян 1121 пъти

Народния театър отваря врати на 12 септември

С Многая лета и водосвет за здраве и благоденствие днес официално бе открит сезон 2018/2019 в Народния театър Иван Вазов.

По традиция, в третия сезон от встъпването си в длъжност като директор, Мариус Донкин събра екипа – актьори, режисьори, драматурзи, технически персонал и администрация, за да си кажат „На добър час” в поредния театрален сезон.

Пред емблематичната икона на Света Богородица, всички присъстващи получиха благословица от отеца от черквата Свети Седмочисленици и се помориха за здраве, успехи и попътен вятър. Въпреки че първите представления на сцената на Народния театър са на 12 септември – Спускане от връх Морган на Камерна и Манхатън, Второ авеню на Сцена на IV етаж, театърът ще има натоварена програма с турнета извън столицата.

На 6, 7 и 8 септември ще се играят три представления в рамките на Аполония в Созопол – Виновният, Лисичета и Цветът на дълбоките води, а на 10 и 11 септември Домът на културата Борис Христов посреща Калигула.

След по-малко от месец ще се състои и първата от много премиери за новия сезон – Един безумен ден по Пиер дьо Бомарше. Режисьор е Михаил Петров. Режисьорът определя представлението като театрален карнавал, в който си дават щастлива среща театър, музика, песен, танц, балет, живопис…

Един безумен ден ще събере на сцената звезди като Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Гергана Змийчарова, Стелиан Радев, Димитър Живков, Павел Иванов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова, Цветомира Даскалова, Христо Чешмеджиев, Стоян Пепеланов, Васил Драганов, Пламен Димов, Христо Терзиев.

Сценичната версия на текста, който е популярен като Сватбата на Фигаро, е дело на Михаил Петров и Анна Петрова, костюмите са на Елена Иванова, музиката – на Любомир Денев. Хореограф е Мариана Крънчева, а музикален педагог – Евгени Господинов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !