12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Българска копродукция на кинофеста във Венеция

отпечатай новината

05.09.2018 14:47 | Видян 719 пъти

Българска копродукция на кинофеста във Венеция

Копродукция с участието на „Чучков Брадърс“ имаше своята световна премиера на кинофестивала във Венеция, на която от българска страна присъстваха Борислав Чучков и операторът Крум Родригес.

„Премиерата на „Анонс“ мина супер успешно, при пълна зала, а оценката на международната критиката FIPRESCI е най-високата от всички филми до този момент. Искам специално да благодаря на Националния филмов център, които подкрепиха този проект“, сподели Борко Чучков. От турска страна продуценти са Filmotto.

„Анонс“ е комедия, разказваща за група войници, които на 22 май 1963 година се обединяват, за да превземат сградата на Националното радио в Истанбул с намерението да обявят държавен преврат. Но докато стигнат до радиостанцията те се сблъскват с личности и събития, които ги поставят в непредвидими житейски ситуации. Към края на нощта героите са „победени от радиостанцията“.

Цивилният живот, в който са въвлечени през въпросната нощ, неговото богатството и сложност, ги смазва с невидима и непреодолима мощ. Това е третият пълнометражен филм на режисьора Махмут Фазил Коскун след успешните Wrong Rosary (2009) и Yozgat Blues (2013). Във Венеция анонс е в състезателната програма „Хоризонти“ (Orizzonti).

За филма вече има рецензии в Hollywood Reporter, Variety и Screen Daily. И трите издания обърнаха внимание на брилянтната работа на оператора Крум Родригес.

От българска страна по продукцията е работил и голям технически екип, както и звукорежисьорът Борис Траянов и гримьорът Валентин Вълов.

Филмът ще се срещне и с българската публика през 2019 година.

източник: monitor


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !