Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Московски пробутва своя съдружник и най-добър приятел за министър, а му е и зам.

отпечатай новината

05.09.2018 14:30 | Видян 1465 пъти

Московски пробутва своя съдружник и най-добър приятел за министър, а му е и зам.

Пореден нагъл опит за шуробаджанащина във властта: опозореният до немислим предел Ивайло Московски пробутва своя най-добър приятел, съдружник и заместник за наследник в транспорта. Това би било жалка подигравка с нещастния български народ и жертвите на отвратителния инцидент край Своге.

Плевенчанинът Димитър Геновски е набор на Московски и негов заместник министър в третото правителство на Бойко Борисов, съобщава Офнюз. За неговото назначаване за министър активно лобирал именно досегашният, а в средите на ГЕРБ кандидатурата се приемала без коментар.

Геновски и Московски са били бизнес партньори в компанията Гемос-Трейд. Според данните от регистъра на Биволъ фирмата е създадена през 2008 г. След като Московски влиза в първото правителство на Бойко Борисов като заместник - министър през 2009 г., той прехвърля дяловете си именно на Геновски.

По-късно приятелят от детинство на сина на шеф на цех за гащи, превърнал се в любимец на премиера и негов министър от 2011 г.,  е назначен за зам. - изпълнителен директор на ресорното на Московски и обременено с все по-тежки проблеми Български пощи ЕАД - държавна компания чийто принципал е именно Московски.

Геновски обаче остава собственик на Гемос-Трейд до месец май миналата година, когато Бойко Борисов го назначава за заместник на Московски.

Така Кумгейт на Делян Добрев намери достоен конкурент по наглост.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !