Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Реставрираха култовото кафене Paradiso във Венеция

отпечатай новината

18.09.2018 15:30 | Видян 956 пъти

Реставрираха култовото кафене Paradiso във Венеция

75-тото издание на международния филмов фестивал във Венеция бе дълго очаквано събитие, което и тази година посрещна световноизвестни кино звезди от цял свят, за да участват в едни от най-престижните кино фестивали в света. Една възможност хилядите туристи да посетят града и да се насладят на италианския дух, култура и изкуство и не на последно място да изпият чаша ароматно кафе. Изкуството и кафето са символи на италианската култура, на която всеки може да се наслади в едно от прочутите кафенета на града, което миналата седмица бе възродено - кафене Paradiso (Рай). Официалното откриване на кафенето бе на 5-ти септември, което даде възможност на хилядите посетители на кино фестивала, да се отбият до прочутото кафене, в което са идвали именити хора на изкуството.

Кафене Paradiso има дълга и блестяща история. Намира се пред входа на прочутия венециански парк, станал известен със своите павилиони, представящи изкуство от цял свят. Именно на входа на частта, в която се намират художествените произведения, наричаща се Биенале, се помещава и кафе Paradiso. Тук в началото на 20-ти век се събират прочути хора на изкуството като известния френски скулптор Франсоа Родин, художника Густав Климт, Пикасо и не на последно място Анди Уорхол. Така кафене Paradiso се превръща в място за среща с хора на изкуството и обмяна на творчески идеи.

Важна роля за реставрацията на кафенето има Lavazza, която взима пряко участие във възобновяването на имиджа на Paradiso, като част от философията на бранда да подкрепя изкуството и културата (видимо и чрез много други партньорства с известни музеи във Венеция). Paradiso e кафетерия и ресторант, които служат за социални срещи и обмен на творчески идеи и не на последно място, локация,на която може да се насладиш на чаша кафе Lavazza. Реставрирането на  прочутото кафене, Lavazza възложи на известния архитект Чино Дзуки, който проектира и мащабния комплекс Nuvola в Торино, където се помещава централата на Lavazza. За изграждането на интериора на прочутото кафене взима участие и дизайнерката Елена Салмистаро, известна с интериорните решения, които предоставя за редица известни компании. "Барът е като умален площад“, обяснява италианският архитект Чино Дзуки.

„Новият бар плот в кафене Paradiso е проектиран така, че да бъде своеобразен калейдоскоп, който да отразява всекидневните активности на хората. Съвременните форми и материали създават необикновен резонанс с традиционните елементи на венецианската култура, като огледалата, които са поставени в предната долна част на бара, които са в съчетание с известните ромбоидни шарки, напомнящи за костюмите на Арлекин.“, допълни Дзуки. Lavazza винаги е представяла визуалните изкуства като средство за подпомагане на местата, където се генерира културата. Така брандът споделя своята глобална визия, която отразява в определени места като Венеция.

В града кафе брандът от Торино е обвързан с два големи партньорства. През 2015г. Lavazza започва да работи с Фондация "Граждански музеи", която осъществява управление и контрол над институции като Дворецът на дожите и Музеят Корер, събрал историята и изкуството на Венеция. Също така Lavazza e и „Институционален патрон’’ на Галерия Пеги Хугенхайм от 2016г. Тези дългогодишни взаимоотношения дават възможност на Lavazza да предостави автентичното кафе преживяване на посетителите в музеите.

Италианската кафе компания спомага също и за организирането на големи културни събития като сътрудничеството с музея Фортуни, с който осъществиха ретроспекция на творчеството на художничката в музея Ермитаж в Санкт Петербург. Ако Италия е люлката на културата, то присъщият за Lavazza усет към кафето я превръща в символ на изтънчения вкус. С над 25 милиона туристи на година, Венеция е идеалното място за изкуство и култура, което помага на Lavazza да допринася за популяризиране на ценностите си и италианската култура в цял свят.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !