Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Хотелът на Наполеон и Пикасо Les Trois Rois

отпечатай новината

26.09.2018 11:14 | Видян 4476 пъти

Хотелът на Наполеон и Пикасо Les Trois Rois

Гьоте, Волтер, Менделсон, Вагнер, Шагал и до Армстронг и Стоунс са ВИП гости на гранда на великолепния Базел

Четвърти век едно импозантно здание стои гордо на брега на Рейн до Средния мост, свързващ Големия и Малкия Базел. Това е основаният точно 1000 години след България хотел Les Trois Rois или Тримата крале.

Което на български език всъщност би трябвало да се превежда най-точно като Тримата влъхви, защото именно на мъдреците, орисали Христос е кръстен този уникален гранд.

Мнозина, които за разлика от нас не са се потапяли в невероятната му история, което ние направихме с помощта на любезната мениджърка по комуникациите на хотела, предлолагат, че названието идва от френския крал, немския император и неизвестен трети крал, защото Базел е точно в точката между Франция и Германия откъм Швейцария. Която обаче никога не е имала коронован владетел. Не са прави.

Днес пред импозантната фасада има паркирани собствения му шатъл за ВИП гости – класически Ролс Ройс, но и шарени бентлита, спортни автомобили, лимузини Мерцедес. През 1681 г., когато за първи път е споменат, там са спирали карети.

Той става любим на аристократите от старта си и до преди 18 години сам е собственост на граф на име Ги дьо Боаруврайе. Той го поема през 1936 г., като предишният собственик го е държал от 1844 г., когато отваря в близък до съвременния си вид на световен гранд.

През 2004 – 2006 г. хотелът претърпява съвременна реновация, която обаче грижливо запазва неговия ретрочар в стила на оригинала от 1844 г. на прославения архитект Амадеус Мериан.

Подменена е просто техническата инфраструктура, за да отговаря на изискванията на 21-и век и на нивото на един от най-богатите и най-проспериращите градове на Швейцария и цяла Европа, прочут със световните изложения №1 на часовници и изкуство.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !