Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Танцов спектакъл в ревюто на Dior даде старта на седмицата на модата в Париж

отпечатай новината

27.09.2018 18:06 | Видян 1426 пъти

Танцов спектакъл в ревюто на Dior даде старта на седмицата на модата в Париж

Театралността излезе на преден план на откриването на модното събитие

Театралността излезе на преден план в Парижката седмица на дамската мода пролет/лято 2019 с танцов спектакъл в ревюто на "Диор" и песен на Джейн Бъркин при "Гучи", предадоха АФП и Асошиейтед прес.

Творческата директорка на "Диор" за дамска мода Мария Грация Киури представи колекция, вдъхновена от танца като "освобождаващ акт", както при Айседора Дънкан, Марта Греъм или Пина Бауш.

Манекенките в ефирни рокли минаваха между танцьорки под падащи цветни листенца. Колекцията е вдъхновена от гардероба на балерините, семпла и женствена. Основните цветове бяха бялото и телесното в много нюанси, така че да съответстват на тена на манекенките. Имаше и много цветя - рози, момини сълзи, маргаритки, щамповани или бродирани. Хореографка на тацовия спектакъл беше Шарън Еял.

Италианската марка "Гучи" изневери на Милано, представяйки колекцията си в Париж, защото така дизайнерът Алесандро Микеле искаше да отдаде почит на френската столица, от която се е вдъхновил. Той избра за ревюто легендарния клуб, превърнал се в театър "Палас".

Насред дефилето Джейн Бъркин стана от мястото си в залата и запя "Baby Alone in Babylon". Колекцията напомняше за стила от края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век, когато клубът е бил на върха на славата си. Екстравагантността, големите шапки, огромните гердани, пайетите бяха в изобилие.

Източник: nova.bg

Снимки: Getty Images

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

галерия

Няма коментари към тази новина !