Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Световна купа по латино-американски танци стартира в Хотел Маринела

отпечатай новината

16.10.2018 10:51 | Видян 2193 пъти

 Световна купа по латино-американски танци стартира в Хотел Маринела

Българските състезатели и почитателите на изкуството на балните танци имат възможност да открият новия танцов сезон с вълнуващо събитие – „Sofia Open Dance Festival - The Art of Ballroom Dancing”. Четвъртото издание на престижния международен форум ще се проведе на 27-ми и 28-ми Октомври 2018 г. в зала „ЕФЕ” на хотел „Маринела” в София.

Организаторите на фестивала - БПТА и „Марс Армор”, със съдействието на „Виктория Груп” – превърнаха София в приоритетна и притегателна дестинация от международния танцов календар, като тази година за първи път България ще домакинства и Световната купа по латино-американски танци.

Над 100 двойки от 14 държави ще демонстрират своето високо майсторство в състезателните и бални танци, като си оспорват шампионските титли пред публика от цял свят.Наситената състезателна програма на „Sofia Open Dance Festival” е съпътствана от богат набор културно-образователни събития. Акцентът е танцовото шоу на суперзвездите Майкъл Малитовски и Джоана Люис, Англия.

Двойката е двукратен световен шампион по латино-американски танци за професионалисти и осемкратен победител в най-престижния фестивал по бални танци в света – Блекпул, Англия. Демонстрацията им е част от Гала вечерта и финалите на Световната купа латино-американски танци и Шампионата по бални танци на 27 Октомври, в която пред ентусиазираната публика ще се представят със своите майсторски танцови изпълнения и призьорите от шампионатите във всички възрастови групи, определени от престижното съдийско жури в състав: Ханес Емрих, Генерален секретар на Световния Танцов Съвет, и легендите на танца Барбара МакКол, Маурицио Весково и Сергей Рюпин – Русия.

Титулуваните съдии и звездната гост-двойка ще водят и майсторски класове и семинари в рамките на образователната програма на фестивала на 28 Октомви. Sofia Open Dance Festival е празник на изкуството на балните танци. Единствен по своята демократичност, фестивалът е отворен и достъпен за танцьори от всички възрастови групи, форми на обучение и клубна принадлежност.

За краткото си съществуване Sofia Open Dance Festival се наложи като културно-развлекателен и образователен форум с голямо международно участие и широк обществен отзвук, в който танцьори от цял свят се съревновават за престижни отличия пред авторитетно професионално жури на Световния Танцов Съвет.

Най-малките участници получават шанс да се мотивират и учат от най-добрите сред неповторимата атмосфера на елегантност и вдъхновение, докато любителите на танцовото изкуство в публиката се наслаждават на едни от най-красивите и майсторски изпълнения в света на състезателните бални и латино-американски танци.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !