Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Секс нападенията в курортите на Ямайка стават исторически проблем

отпечатай новината

31.10.2018 13:43 | Видян 1797 пъти

Секс нападенията в курортите на Ямайка стават исторически проблем

В тъмно мокро помещение в курортния комплекс Jamaican Sandals, привързана към пода от хотелския охранител, тийнейджърка от Мичиган лежи парализирана от страх, след като мъжът я е изнасили, отнемайки девствеността й. Когато майка й я намира след нападението, 17-годишното момиче не може да говори. Само посочва металната врата. Зад нея е приятелката й, групово изнасилена от трима служители на курорта.

Това е Ямайка, за която Държавният департамент на САЩ многократно предупреждава туристите. Това е островният рай, за който правителството твърди, че има исторически проблеми с сексуалните посегателства, мястото, където две жени от Детройт са били изнасилени през септември, а всеки месец жертва става американски гражданин.

За 7 седем години 78 граждани на САЩ са били сексуално похитени в Ямайка според статистиката на Държавния департамент за периода 2011-17.
 
Жертвите включват: жена с умствена изостаналост на 20-годишна възраст; майка от Индиана, изнасилена от трима кубински футболисти в банята на курорта, 20-годишна жена, изнасилена от двама мъже в нейния хотел; две детройтски майки, нападнати в стаята си; една тийнейджърка от окръг Кент и нейния 21-годишен приятел, групово изнасилени от охранители в пералното помещение.

Според туристическия борд на Ямайка повече от 1 милион американци посещават острованата държава всяка година и представляват около 2/3 от всички посетител , чиито синьо-зелени крайбрежни води, слънчево време и спокойна реге атмосфера събират милиарди туристически долари.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !