Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

ДА! Абруцо за Гараш, Сахер, пайове, панакота и тиквеник

отпечатай новината

02.11.2018 10:16 | Видян 850 пъти

ДА! Абруцо за Гараш, Сахер, пайове, панакота и тиквеник

За да има добра панакота, едно заведение задължително има добра кухня и не е нужно да бъде нито огромно, нито натруфено. Точно такъв адрес е пекарната и сладкарница Абруцо на ул. Княз Борис Първи Покръстител, на две крачки от входа на метрото Сердика на бул. Тодор Александров.

Мястото е непретенциозно и цените са достъпни, но качеството покрива нашите стандарти. Италианското начало е водещо, но майстор-сладкарката е от първите възпитаници на виенския гений, който постави основите на този занаят в някогашния Шератон, което дава своя ефект.

Личи по прекрасния Сахер, който прави. Той може да не е 1 към 1 с класическия от едноименната сладкарница на хотела със същото название на гърба на Щадтсопер, но пак е супер. Ние горещо препоръчваме и тортата Гараш – писали сме, но няма да престанем да напомняме – това е кулинарният принос на София в световната сладкарска култура и живата връзка между австрийската и новата българска школа.

Те са събрани в едно от човека Гараш, чието дело е пренесено в годините от Балкантурист, който го превърна в бранд. Специално внимание заслужава козуначената торта на Абруцо, която е тесто в крем – карамел – то пък е американска идея с френски корени. Пайовете са по-скоро британска традиция, претворена тук най-добре във вариантите Прасковен и Лимонов.

Баницата с тиква пък е сезонен хит на Абруцо, по нищо не отстъпва на винаги свършващата първа домашна със сирене – едновременно пухкава и добре изпечена, фина и питателна. Разбира се, можете да вземете парче, а бихте могли да поръчате и цели всичките предложения на двете отрупани с още много вкусни работи витрини.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !