Папи Ханс с нов хит и албум

Певецът, който в момента обира точките в Денсинг Старс,...

БНТ почита паметта на Мариана...

В памет на режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева...

Графа държа на крака два часа претъпканата зала 1 на НДК

отпечатай новината

29.11.2018 10:34 | Видян 1667 пъти

Графа държа на крака два часа претъпканата зала 1 на НДК

Това момче, което в последните 30 години написа едни от най-обичаните български песни и определено най-чувствените балади носи истинска рок душа. Графа я облече в кожено яке и във вторник вечерта тя държа цели два часа препълнената зала 1 на НДК права.

Защото, каква е разликата между добрия и успешния музикант? Енергията, разбира се. Мощта да обемеш сцената, да завладееш публиката, да й говориш така, сякаш се обръщаш към всеки един лично, да я издърпаш от ежедневието и да я вкараш в твоя свят. Това правят най-големите в света. Тази енергия я има и Влади Ампов, без да съм сигурна, че я е възпитавал. Напротив, изглежда самородна и необуздана, която той канализира подсъзнателно през музиката си.

Но за да се задържиш на върха са необходими и усилия винаги да си различен, да изненадваш. През годините Графа е правил камерни спектакли, концерти със симфонични оркестри, в диско атмосфера, със и без мултимедия, акустично и как ли още не. Новото шоу обаче изкарва от него нещичко дълбоко скрито през годините (от време на време крайчето му стърчеше от това или онова парче) – залитането по рока. Твърд звук, много китари и страшен ритъм – в такъв аранжимент се забавляваха не само феновете, но и шестимата музиканти и трите беквокалистки от LaTiDa.

А Влади сменяше настроенията на всички като с щракване на пръсти – стартира с яростта на „Вълк единак“ и „Инстинкт“, после се усмихна във фънки варианта на „Най-щастливия човек“, „Дим да ме няма“, „А дано ама надали“, „Невидим“, демонстрира истинско вокално майсторство, изпявайки сам дуетната песен с Мария Илиева „Крадена любов“, както и „Идваш към мен“, която също написа за нея и модифицира женските вокали. За кратко укроти темпото зад рояла за „Изкуствен елемент“ и „“Може би аз, може би ти“, но бързо след това разтанцува всички под светлините на пищно лазерно шоу и звуците на „Квартални джентълмени“ и „Drama Queen“.

През целия концерт негова дясна ръка беше органичният шоумен Венци Трифонов, който свещенодействаше ту над флейта, ту с кавал или саксофон. Нямаше как публиката да не върне музикантите на бис, краят, на който Ампов беше решил в камерен вариант – той зад рояла и двете любими балади „Искам те“ и „Давам всичко за теб“. Като че ли обаче през целия концерт имаше очакване на сцената да се качи я Мария Илиева, я Любо Киров или Орлин Павлов, все някой от всички онези големи имена, с които Графа създаде хитовете си през годините. Това обаче така и не се случи, явно поредният неочакван негов ход, който в никакъв случай не може да се отчете като минус, а само като факт.

Източник: Монитор
Снимки: Александър Петров

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !