Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Алкохолът разби живота и кариерата на Гъмов

отпечатай новината

03.12.2018 15:28 | Видян 2011 пъти

Алкохолът разби живота и кариерата на Гъмов

Преди алкохолът да го съсипе, актьорът Станимир Гъмов е изглеждал доста по-различно. От няколко години 44-годишният комик бавно, но сигурно потъва в бездната на спиртните напитки и това се е отразило пагубно не само върху визията му, но и върху личния му живот и служебните му ангажименти.

Малцина искат да работят с него, а преди време той дори бе отстранен от Кукления театър. След протест на колегите му, че идва доволно почерпен рано сутрин и играе пиян пред хлапетата, Гъмов бе освободен, но впоследствие ръководството на театъра го върна.

Като ученик в старозагорската френска гимназия Ромен Ролан Станимир бил пълен отличник. Баща му Иван и втората му майка Румяна, която го е отгледала, работели на смени, а в осми клас бъдещия актьор се поддал на първия си порок – цигарите.

Под влиянието на своя съученик Стефан Вълдобрев се запалил по театъра и решил да атакува НАТФИЗ. През 1993 г. го приели от раз, макар че не ходил на никакви уроци и сам научил текстовете си. Приели го „кукли” и „драма” в класа на големия Коко Азарян.

Станимир избрал да стане кукловод, а изборът му втрещил останалите кандидат-студенти. Приятелството му с неговия състудент – проуцентът Иван Христов, му донесло първия сериозен ангажимент. Иван поканил чешита в предаването Сблъсък, което продуцираше заедно с Андрей Арнаудов, а образът на „културоведа Гъмов“ му донесе огромна популярност. Уви, заплащането било символично – едва по 150 лева седмично.

Ролята на колоритния собственик на погребална агенция Живко Здравков от хитовия сериал Етажна собственост донесе най-голяма слава и куп ангажименти на Гъмов, но актьорът успя да ги пропилее заради алкохолните си изцепки. За съжаление, той има лошо пиянство, става заядлив, което се отразява и на отношенията му с колегите, смятат в бранша.

Преди 7 години съпругата му Ани, с която били заедно от НАТФИЗ, го напуснала заради тежкия порок и бохемските компании, с които пирувал до зори. След развода си кукловодът така и не завързал сериозни отношения с друга жена. Преди 3 години, докато се вихреше в Къщата на ВИП брадър, приятелката на комика – писателката Яна Борисова, го напусна.

Огорчена от пиянските му издънки, заигравката си с Преслава пред камерите на Големия брат и факта, че изобщо не я споменава, че съществува, накарали огорчената Яна да си събере багажа от общия им дом. Тя и до днес отказва да общува с него, пише Уикенд.

Че актьорът има силно влечение към бутилката, отдавна не е тайна за колегите му. Страстта му към огнената вода се отключила още в зората на кариерата му, когато бил студент в театралната академия, а купоните до зори били ежедневие.

Освен главоболията в любовта, пиенето прецакало и кариерата му. Преди година и половина Станимир бил позорно изгонен от Столичния куклен театър. След куп предупреждения, ръководството спря да си затваря очите пред системните му нарушения на работното място.

„Случвало се е да се провалят представления заради него, защото или идваше пиян, или изобщо не се появяваше”, разказват негови колеги. Артистите в театъра недоволствали, че Гъмов често правел издънки и ходел махмурлия.

Веднъж дори започнал да ръси цинизми пред публиката, съставена от деца. Понякога актьорът отсъствал безпричинно от работа и колегите му поисли от ръководството да вземе спешни мерки. В резултат началството помолило провинилия се Станимир да напусне доброволно, за да не го уволняват дисциплинарно.

Натирен от щатната си служба, чешитът бе приютен в екипа на Магърдич Халваджиян. Няколко месеца по-късно Гъмов проплакал, че работата с дечурлигата му липсва и отново бе върнат на работа в Кукления театър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !