Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Брижит Бардо: Накрая ще стана комунистка…

отпечатай новината

05.12.2018 09:21 | Видян 4449 пъти

Брижит Бардо: Накрая ще стана комунистка…

Брижит Бардо ни прие в дома си по-миналата неделя, 25 ноември, в Сен Тропе, за да поговорим за гнева й, непокътната й страст за спасяване на животните, подкрепата й за Жълтите жителки…

Гариг, къщата на Брижит Бардо в Сен Тропе, е фермата, в която тя работи всекидневно за фондацията си, заобиколена от 50 животни, кучета, котки, овце, коне, прасета… Да не говорим за дивите животни, като малкият черен глиган, който излетя пред колата ни по малкия черен път, който води към фермата.

На 84-годишна възраст звездата от “И Бог създаде жената” носи само черно - “траур за животните, които страдат” - с поразителна елегантност.

Гласът й е затрогващ, пали цигарите една след друга. На един скрин се виждат запасите й: “Да не се пипат цигарите ми”. Не е ясно към кого е насочен този указ, при положение, че мъжът й Бернар, с когото живее от четвърт век, не ги докосва. “Той не пуши, не пие, не…”, избухва тя. Двамата живеят затворено, търсят се, забавляват се. Той се намесва често, тя го срязва. “Но не, спри, Бернар, после ще те интервюират, ако искаш…”.

- Какво ви засяга това движение на Жълтите жилетки?

- Аз съм с тях. Макрон не направи данъчното намаление, предвидено през януари. От една страна, имате министри с шофьор, а от друга, хора, които имат три франка и шест су до края на месеца. Накрая ще стана комунистка… Не, все пак не (усмивка). Но Макрон убива малките хора. Боли ме сърцето от това. Пожелавам му… една хубава жълтеница.

- Прекалявате…

- Той се държи като безчувствен господар, изключително далечен, като по-висш, сякаш е крал. Но само глупаците не си променят мнението. Защо не дадат коледни премии на Жълтите жилетки, за да могат да купят подаръци на децата си…  

- Президентът ви прие през лятото, за да говорите за вашата фондация…

- Той искаше да разбере кои са спешните ни нужди. Резултатът не беше на висота. Веднага щом си тръгнахме, даде скандални облаги на ловците. Трябваше да се видим през декември, но той отложи срещата за куково лято. Това, което искам, е намаляване на ДДС върху ветеринарните лекарства от 20 на 5,5 процента. Грижата за всички тези безпарични хора, които имат животни, е прекалено скъпа.

- Иначе какво впечатление ви направи президентът?

- Макрон има безумен чар. Трябвало е да стане актьор този човек. Има приятна външност и е изключително съблазнителен.

- А Брижит Макрон?

- Тя дойде по средата на срещата ни с кучето им. Стори ми се очарователна. И двамата са много приятни. Историята им е много красива. Но аз предпочитам двама грозници, които дават резултати. Правителството нищо не прави. НИЩО.

- В Сълзи в битка (Larmes de combat), много лична книга, публикувана в началото на 2018 г., пишете: “Аз не принадлежа към човешкия вид”. Това е много радикално. Нали все пак има хора, на които се възхищавате?

- Вече се възхищавам на всички онези, които нямат пари, които са бедни, често са болни и се грижат за животните с изключително усърдие и отдаденост. Като всички онези хора, които имат малки асоциации без никаква субсидия. Много обичам тези, които вършат добро, и не вдигат шум.

- От широката общественост до интелектуалците, мнозина защитават сега животинската кауза и осъждат малтретирането…

- Да, мнозина осъзнаха страданията на животните. Но когато аз започнах, бях сама и наистина бях осмивана от всички. Беше ужасно, но издържах.

- Уморена ли сте?

- Никога няма да се уморя. Ще бъда като Молиер. Ще умра, докато защитавам животните.

- Имате силна воля…

- Много силна. Аз съм на 84 г., в отлична форма, главата ми е наред, ума ми, ругатните ми, силата ми, влиянието ми и всичко това в служба на животните. Трудно се придвижвам с патериците, но това не ме спира. Никога не ходя на лекар. Нямам такъв. Моят се пенсионира.

- Политически къде сте?

- Отвратена съм от политиката. Писна ми от нея. Смятах, че Меланшон има добри идеи и е вегетарианец. Той е страхотен човек, водач, който наистина би могъл да успее, но прекалява, с имигрантите например.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !