Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Рома и Студена война в битка за чуждоезичния Оскар

отпечатай новината

19.12.2018 09:33 | Видян 1310 пъти

Рома и Студена война в битка за чуждоезичния Оскар

Рома на Алфонсо Куарон и Студена война на Павел Павликовски попаднаха в разширения списък с номинации на Американската филмова академия в чуждоезичната категория. Присъствието на двете заглавия в топ 9 не е изненадващо. За съжаление, пътят към статуетката на българската лента Вездесъщият и родната копродукция Дивата круша, която бе предложена за приза от Турция, приключи.

Сред останалите филми, които остават в битката за чуждоезичния Оскар, са Birds of Passage (Колумбия), The Guilty (Дания), Never Look Away (Германия), големият победител от Кан Shoplifters (Япония), Ayka (Казахстан), Capernaum (Ливан) и Burning (Южна Корея). Неотдавна президентът на Академията Джон Бейли призна, че се надява да приравни значението на категорията с „най-добър филм“.

„Един от акцентите, върху които работим, е да направим чуждоезичната категория по-видима, да й придадем по-голямо значение. За мен тя е толкова важна, колкото и тази за най-добър филм, защото представя най-престижните заглавия от целия свят”, обясни той. Кои заглавия ще попаднат в списъка с номинации ще разберем официално на 22 януари.

Междувременно казусът с водещ на следващата церемония, която ще се състои на 24 февруари, продължава. След като за позицията кандидатства актьорския състав на комедийното шоу Saturday Night Life, възможност да застане на сцената вижда и певецът Джон Леджънд.

Въпреки че е на мнение, че това е „неблагодарна работа“, той не изключва опцията да води 91-ите оскари заедно със съпругата си Криси Тийгън. Според ABC, които подсигуряват телевизионното излъчване на наградите, моментът за избор на водещ е закъснял.

Това би означавало, че предложението на Академията да остави церемонията без титуляр на сцената, ще се сбъдне. До тук се стигна, след като Кевин Харт се оттегли от позицията, след като фенове изразиха недоволството си от стари негови хомофобски изказвания в Туитър.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !