Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Два милиона лева събра Българската Коледа за месец

отпечатай новината

27.12.2018 09:03 | Видян 1328 пъти

Два милиона лева събра Българската Коледа за месец

Два милиона лева достигна набраната сума за 16-ото издание на кампанията Българската Коледа след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър Иван Вазов.

Изпратени са 560 000 дарителски есемеса на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, обявена от президента Румен Радев в края на ноември.

Дарения за благотворителната инициатива в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания могат да се правят целогодишно, се посочва в съобщението на прессекретариата на държавния глава.

На коледния благотворителен спектакъл Българската Коледа присъстваха президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, както и дарители, посланици на кампанията и деца, на които инициативата помага.

В социалните мрежи президентът благодари на всички, чиято съпричастност прави „Българската коледа“ възможна за децата с тежки заболявания и увреждания.

За 15 години в рамките на благотворителната инициатива на президента Българската коледа са събрани 32 764 780 лв. За това време са подпомогнати над 4388 деца и 281 лечебни заведения.

Всяка година хиляди българи са съпричастни с каузата на благотворителната инициатива.

Анкета показа, че хората с готовност подкрепят подобни инициативи.

Източник: bnr.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !