Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

Бохемската рапсодия и Зелената книга триумфираха на Златен глобус

отпечатай новината

07.01.2019 09:47 | Видян 3266 пъти

Бохемската рапсодия и Зелената книга триумфираха на Златен глобус

Зелена книга и Бохемска рапсодия са големите победители от 76-ата церемония по връчването на наградите Златен глобус. Лентата, която връща зрителя през 60-те години на миналия век, когато Тони Лип, италиано-американски охранител, е нает да вози и охранява Дон Шърли, известен афроамерикански джаз пианист по време на турнето му в силно консервативния американски Юг, се прибра от бляскавата вечер с общо три статуетки - за най-добър филм (мюзикъл или комедия), най-добър сценарий за работата на Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели, който е и режисьор на продукцията, и най-добър актьор в поддържаща роля - Махершала Али.

Бохемска рапсодия, посветен на групата Queen, получи две награди - Златен глобус за най-добра драма и за най-добър актьор в драма. Така, лентата измести от почетното място смятания за фаворит Роди се звезда на Брадли Купър и с участието на попзвездата Лейди Гага.

Рома на Алфонсо Куарон също е с две награди - за най-добър чужд филм и за най-добра ресижура. Филмът проследява историята на мексиканско семейство през 70-те години на миналия век и е вдъхновен от живота на самия режисьор. Действието във филма се развива в квартала Рома на мексиканската столица, откъдето идва и заглавието му. В продукцията се проследяват и протести на студенти, прераснали в насилие.

Филмът вече спечели Златния лъв на Кинофестивала във Венеция миналата година. Той спечели и редица награди на филмови асоциации. "Рома" е номиниран за няколко награди Изборът на критиците.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !