Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Христо Мутафчиев за Ласкин: От Иван научих, че човек трябва да живее достойно

отпечатай новината

07.01.2019 17:25 | Видян 2232 пъти

Христо Мутафчиев за Ласкин: От Иван научих, че човек трябва да живее достойно

Актьорът Иван Ласкин, който почина на 6 януари на 48-годишна възраст, бе почетен и от колегата си и приятел Христо Мутафчиев.

"Последните думи, които Иван ми беше казал преди време, когато се видяхме с него бяха: С теб съм, приятелче, нали знаеш винаги ще съм с теб", каза Мутафчиев пред БНТ.

"Много спорехме с него за много неща - за работата, за професията и за живота. Иван беше изключително справедлив човек, беше много столепен, много достоен мъж с много силно развито чувство за справедливост, с много бърз ум - много бързо умееше да реже", каза още председателят на Съюза на артистите.

"Езикът му му донесе много неприятели и много хора, които не го разбираха и не го познаваха, мислеха, че е лош човек, а Иван не беше изобщо лош човек", допълни Мутафчиев.

Актьорът разказа още, че с Ласкин са се запознали през 1990 г. Приятелството им започва с бой във фоайето на учебния театър на НАТФИЗ.

"Нещо се скарахме и директно се ошамарихме", каза Мутафчиев и допълни: "След това се разбрахме, че и на двамата няма да ни е лесно да се разберем и просто станахме приятели. Това че сме си раздали няколко шамара няма никакво значение."

Мутафчиев каза още, че от Ласкин е научил, че човек трябва да живее достойно и че той е бил мъжкар.

Късно снощи пък режисьорката Лилия Абаджиева също сподели своите мисли за актьора и човека Иван Ласкин. Постът ѝ събра стотици харесвания.

"Тази нощ е първата без Иван Ласкин на този свят... Едно момче, което възпламеняваше всяка ситуация, понякога екстремно... Поетичен, умен, критичен, краен до взривяване, еуфоричен в общуването, с невероятна ирония и самоирония, саркастичен до влудяване, момче на честта... Човек, обладаващ невероятен почти свръхестествен дух и мъжество, рядкост не само в професията, но и във времето, в което живеем.

Днес си мислех за всичките ни срещи и разговори, за Иван на Раковска, Иван на сцената, Иван на снимачната площадка /заедно работихме, когато заснех Чайка на Коко/, Иван сред колеги, Иван сред приятели, Иван сред неразбиране, Иван в конфликти, Иван млад, красив и всепривличащ, Иван и момичетата, Иван любим, Иван влюбен до болка в малкото вълшебно момиче Александра, Иван любящ баща, Иван предан приятел, Иван неудобен за неразбиращите го или за онези, които не можеха да понесат иронията и сарказма му, Иван мечтател, Иван Ласкин...

Днес е тежък, тъжен, скръбен ден, ден на страшна загуба. Днес имах представления на последните два спектакъла, над които работих: единия в София, другия в Москва. В сърцето си ги посветих на Иван... Днес в Русия е Рождество Христово, денят в който ни напусна Иван! "Не е било, каквото отминава"- казва Мефистофел във Фауст. Аз ще помня Иван Ласкин. Докато всички, които го ценят и обичат го помнят, той няма да "отмине".

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !