Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Флирт и открадната кола костват главата на Ивайло Захариев в Южен вятър

отпечатай новината

10.01.2019 14:15 | Видян 2107 пъти

Флирт и открадната кола костват главата на Ивайло Захариев в Южен вятър

Разглезен богаташки син, правещ първите си стъпки в „семейния бизнес“ като наркотрафикант – такъв е Ивайло Захариев в премиерното заглавие за седмицата „Южен вятър“. Сръбският филм, режисиран от Милош Аврамович, ще се завърти по родните киносалони от утре. Сюжетът му е замислян повече от десетилетие, а бившето ченге „под прикритие“, макар и несъзнателно, забърква истински миш-маш в подземния свят в западната ни съседка.

Христо, както се казва героят на Захариев, потегля на първата си важна мисия, изпратен от могъщия български наркобос и негов баща, с чиито престъпни схеми се заема Христо Шопов. Разконцентриран от кратък флирт наследникът на бизнеса губи най-важното – мерцедес със запас от дрога, струваща стотици хиляди левове на сръбския мафиот Голуб (преведено от сръбски – гълъб). Именно това по-късно му струва главата.

„Южен вятър“ е задължително заглавие за всеки себеуважаващ се фен на високоадреналиновия жанр. Още в първите сцени ставаме свидетели на любовта на главния герой Мараш към превозни средства във всякакви размери. Той си живее прекрасно като автокрадец в белградския ъндърграунд, преди да настъпи педала на газта на грешната кола.

Определян като една от най-добрите продукции на сръбското кино, филмът не търси морален катарзис за своите герои – кой от кой по-надълбоко нагазил в престъпния свят. За творбата си Аврамомич казва, че е черпил вдъхновение от собственото си детство, когато да отраснеш на улицата почти сигурно ти гарантира място в редиците на нечий наркоклан.

Режисьорът успява с лекота да пресъздаде и йерархичната зависимост между дилърите в двете съседни страни. Докато Христо се опитва да избегне близката си пагубна среща с отвертката на Голуб, той говори на развален сръбски. Неговият баща обаче демонстрира превъзходството си в стълбицата на влияние, като дори и в разговори с убиеца на собствения му син, не обелва и дума на език, различен от български.

Родната следа в „Южен вятър“ не свърша само със силното актьорско присъствие на Шопов и Захариев пред камерата. В саундтрака на лентата, на който Аврамович признава, че е отделил немалко внимание, място намира и „Луда по тебе“ на Камелия. Във филма обаче парчето е изпълнено от Габриела Пейчев, която също е с български корени.

Междувременно новината за пристигането на „Южен вятър“ на голям екран провокира феновете носталгично да си спомнят за успешната кримка на БНТ „Под прикритие“, където в последния сезон героят на Захариев – доброто ченге, внедрило се отново в редиците на наркотрафиканти, бе убит. Искания за продължение на сериала заливат профилите в социалните мрежи на актьора. Запалените по продукцията зрители предлагат именно Мартин да е отново в центъра на събитията. Този път обаче те искат да го видят от страната на лошите, като „възкръсне“ със съзнанието на чистокръвен наркобарон.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !