Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Спилбърг избра гимназистка за Уестсайдска история

отпечатай новината

16.01.2019 13:26 | Видян 673 пъти

Спилбърг избра гимназистка за Уестсайдска история

Седемнайсетгодишната американка от колумбийски произход Рейчъл Заглър ще изпълни ролята на Мария в римейка на мюзикъла "Уестсайдска история" с режисьор Стивън Спилбърг.

Много съм доволен, че успях да събера екип, който отразява огромния талант на испаноезичната общност в Съединените щати в цялото негово многолико разнообразие.

Очарован съм от таланта на тези млади артисти и мисля, че те ще влеят нова и динамична енергия в тази чудесна музикална комедия", каза Спилбърг.
За разлика от Робърт Уайз, който е режисьор на филма от 1961 г., Спилбърг държи в неговата версия на "Уестсайдска история" да участват само латиноамериканци. Във версията от 1961 г. ролята на Мария се изпълнява от Натали Уд.

Много съм признателна за възможността да работя с един от любимите ми режисьори и да играя с този невероятен състав

написа в Туитър младата актриса. Нейният идол е пуерториканската звезда Рита Морено - единствената латиноамериканка, която участва във версията от 1961 г. Тя спечели "Оскар" за ролята на Анита.
Рита Морено ще бъде не само изпълнителен продуцент във филма на Спилбърг, но и ще се превъплъти в ролята на Валентина - продавачка с голямо сърце - осъвременен и феминизиран образ на Док в оригиналното произведение на Ленард Бърнстейн.

Ариана Дебос пък ще изпълни ролята на Анита, с която Морено спечели почетната статуетка преди повече от половин век. Тя заяви, че "е много горда да последва забележителните жени, играли Анита".
"Уестсайдска история" на Бърнстейн е вдъхновена от невъзможната любов на "Ромео и Жулиета" на Шекспир, като двете враждуващи семейства Монтеки и Капулети в мюзикъла са гангстерските фамилии Шарк и Джет.

Източник: Monitor



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !