Адел даде 10 млн. долара за нов дом в...

Адел похарчи малко над 10 милиона долара за нов дом. Той...

Ейми Шумър за първи път навън с бебето

Ейми Шумър и Крис Фишър за първи път излязоха на разходка...

Отмениха запори и възбрани на Ветко Арабаджиев

отпечатай новината

21.01.2019 09:01 | Видян 2054 пъти

Отмениха запори и възбрани на Ветко Арабаджиев

Пловдивският административен съд отмени наложените от НАП възбрани върху имоти на Ветко Арабаджиев и запори върху негови банкови сметки, при това – с окончателно решение.  

Причината е, че в случая става дума за свръхобезпечение – данъчните си търсели от фирма на Ветко 606 600 лв. ДДС, а му забранили да се разпорежда с имоти за над 16 116 304 лв., пише сайтът plovdiv-press.bg.

Всъщност фирмата, чиито имоти и сметки са възбранени и запорирани, е Виктория Груп Корпорейшън ЕАД, в чиито документи Вълчо Арабаджиев не фигурира, но се знае, че е негова. Седалището й е в пловдивския хотел Марица.

След като в края на август м. г. Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха обвинени задочно в данъчни престъпления и пране на пари, а синът им Вълчо –задържан, НАП – Пловдив, започва ревизия на фирмата за периода 1 декември 2012-а  – 31 август 2018 г. Данъчните посочват, че очакват публични задължения по ЗДДС в размер на 606 600 лв. главница и лихва от 39 398., 1 лева, изчислени към 16 октомври 2018 г.

Затова искат налагане на предварителни обезпечителни мерки и на 29 октомври 2018-а публичен изпълнител издава постановлението за налагането на възбраните и запорите, чиято стойност е 16 116 304,98 лв.  Данните на възбранените имоти са заличени в съдебното решение, но е ясно, че сред тях има и хотели на Ветко и Маринела.  

От Виктория Груп Корпорейшън възразили до НАП, че наложените обезпечения са прекомерни, и предложили други имоти за възбрана – основно магазини. Реакция от страна на данъчните не последвало и така се стигнало до делото в Административния съд в Пловдив.

Със свое решение от 14 януари т. г. съдът отменя постановлението на НАП с мотива, че е налице «свръхобезпечение», което "сериозно възпрепятства дейността на ревизираното лице". Данъчните могат да наложат нови възбрани и запори, но като този път спазят принципа на съразмерност.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !