Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Треската за Оскари започва

отпечатай новината

22.01.2019 10:16 | Видян 1573 пъти

Треската за Оскари започва

Днес Американската академия за театрално и филмово изкуство ще обяви номинациите за Оскар на церемония в Лос Анджелис. Тя ще започне в 15:20 ч. българско време и ще бъде излъчена по ABC.

Номинираните ще бъдат обявени от американската актриса Трейси Елис Рос, която изигра главната роля в комедийния сериал Girlfriends (2000-2008), и американския актьор от пакистанския произход Кумайл Нанджиани, участвал в комедийния сериал Силиконовата долина (2014).

Наградата се присъжда в 24 категории, включително Най-добър филм, Най-добър режисьор, актьорски номинации за главни и и поддържащи роли, Най-добър чуждоезичен филм, Най-добър анимационен филм и др.

Мелодрамата на Брадли Купър Роди се звезда, драмата на мексиканския режисьор Алфонсо Куарон Рома и лентата на Питър Фарели Зелената книга са с най-големи шансове за Оскар в категорията Най-добър филм. Това е прогнозата на интернет портала Goldderby.com, специализиран в информация за филмовата индустрия.

Шансовете за спечелване на трите филма на най-престижната награда на Американската академия за театрално и филмово изкуство са оценени от филмовите критици като 7:1.
 
След официалното обявяване на номинираните (от 5 до 10 в категорията Най-добър филм, и по 5 в останалите категории) се провежда вторият етап на гласуване, по време на който членовете на Американската филмова академия ще определят победителите до 19 февруари.

91-та церемония по връчването на наградите на Академията ще се проведе на 24 февруари 2019 г. в Dolby Theater.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !