Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Свалиха Валя Ахчиева от екран

отпечатай новината

24.01.2019 10:37 | Видян 1643 пъти

Свалиха Валя Ахчиева от екран


БНТ свали предаването на Валя Ахчиева „Открито“ и на негово място временно ще се излъчва документалния формат „В кадър“. Това стана ясно от официално изявление от медията. Причината е вътрешен конкурс, който обществената телевизия обявява за ново разследващо предаване.

За да се осигури максимална равнопоставеност при кандидатстването с концепции на всички журналисти, настоящият тв формат ще бъде временно спрян

гласи съобщението. Всички служители на БНТ имат право да участват в надпреварата и могат да подават концепциите до 20 март. 

“По същество, конкурсът не е просто начин да “си сверим часовника” с най-добрите и успешни образци. Ние искаме да качим разследващата журналистика на следващо ниво, но също така - да отворим честен и открит дебат за работата на гилдията като цяло”, отбеляза Генералния директор на БНТ Константин Каменаров.

Това не е първият път, в който предаването „Открито“ спира временно. В края на 2018-та беше свален един епизод, а през 2015-та – броят за износа на ваксини към Турция не беше излъчен и предизвика широк дебат, след което БНТ обяви, че ще го пусне на по-късен етап.


Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !