Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Тео Ушев с мастър клас на феста за късометражен филм във Франция

отпечатай новината

31.01.2019 09:49 | Видян 1493 пъти

Тео Ушев с мастър клас на феста за късометражен филм във Франция

Майсторът на анимацията Тео Ушев ще води мастър клас на 41-вия международен фестивал на късометражния филм в Клермон Феран, Франция.

Българинът, който в актива си има номинация за „Оскар“, ще дава съвети на ентусиасти в компанията на друг аниматор - Патрик Бушар.

Тазгодишното издание на фестивала е посветено на разнообразието на канадското кино и ще стартира в петък. Посредством 6 програми и 38 ленти форумът ще представи най-доброто, което е създадено от канадското късометражно кино през последните две десетилетия.

"Човек е склонен да мисли, че това кино напомня американското. Канадското късометражно кино обаче има особено човешко измерение, свързано с културата.", заяви програматорката на ретроспективата Жули Русон.

Зрителите ще имат възможност да видят първите късометражни филми на известни режисьори, сред които Дени Вилньов, станал известен с игралните си филми "Блейд Рънър 2", "Първи контакт" и "Сикарио", и Жан-Марк Вале, заснел "Клубът на купувачите от Далас".

Общо 9300 ленти 163 филма от 62 страни минаха селекцията и ще бъдат представени в три конкурсни програми на фестивала, който ще продължи до 9 февруари.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !