Посочиха причината за смъртта на Карл...

Причината за смъртта на световноизвестния моден дизайнер...

330 млн. лв. наследство за котката на...

Любимата котка Шупет на починалия вчера моден дизайнер...

Гери Никол прави Ларгото на Банов

отпечатай новината

04.02.2019 17:55 | Видян 970 пъти | Гласували 1

Гери Никол прави Ларгото на Банов

Проектът за реновация на Античен комплекс Сердика е спечелен от обединение на фирми-любимци на властта, сочи проверка на Афера.бг. Така незаконното доплащане на 3 млн. лв. на недобре попълнения обект не ни учудва. Министър Боил Банов е само върхът на айсберга в стабилната поредица от обвързаности.

Едни и същи компании работят в сговор, разпределят си обществените поръчки, които пък никога няма как да бъдат спечелени без подкрепата на тези, които имат властови ресурси. Още в деня на скандала покрай Ларгото, от 19’ писахме за варненските фирми, около Велико Желев, които неслучайно фигурират в документацията.

Според обявлението за възложената обществена поръчка всичките пет кандидата са добре познати. Победителят ДЗЗД Антична Сердика всъщност е обединение на няколко дружествата: Пътища и мостове ЕООД , Реставрация ЕАД, Пътстрой -Варна ЕООД и Финанс груп 2013 ЕООД. Вторият класиран кандидат се оказа Консорциум Антична Сердика, който е обединение на други известни дружества: Хидрострой АД-София, Екса АД и Екста ЕООД.

"След по-детайлен прочит вече забелязваме компанията Пътища и мостове ЕООД на Росен Колелиев, който в началото на кариерата си е заедно с Пламен Стилиянов Инжстройинженеринг.

Една от фирмите в ДЗЗД Антична Сердика е и Финанс Груп 2013 , където пък се подвизава Ирена Георгиева, съпруга на Николай Георгиев, известен във Варна като Ники Цайса, който по съвместителство е и баща на изживяващата се като певица Гери Никол.

По времето в което Инжстройинженеринг, Хидрострой  системно усвояват публични средства и забогатяват покрай дупките, ремонтите и пътищата на Варна, същият този Ники Цайса държи паяците, дадени му от общината.", пише Афера.

"С Хидрострой е свързан Николай Пашов от ГЕРБ, чийто баща пък е общинарски шеф в Община Варна – Купен Пашов, което само по себе си е очеваден и тотален конфликт на интереси.

Класираните на второ място от Консорциум Антична Сердика, в който като първа фирма участва близката до премира Борисов Хидрострой на Велико Желев", допълва Афера. Припомняме, че въпросното лице нашумя с уникалния строеж на булевард за рекордните 38 млн.лв. на км., минаващ право през стадион. Компанията редовно получава съществен дял от всички ремонти и кърпене на на магистрали през последните години.

От Афера си задават въпроса дали Хидрострой не е подизпълнител на проекта, спечелен от Варненския колелиев?

автор: Варненски строителен картел от години си дели всички големи обществени поръчки

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !