Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Marxito модернизира бързото хранене

отпечатай новината

05.02.2019 15:19 | Видян 3636 пъти | Гласували 1

Marxito модернизира бързото хранене

Един от най-оригиналните френски готвачи, Тиери Маркс, който преобърна всички закони на гастрономията, стои зад новия ресторант за бързо хранене Marxito, намиращ се в близост до Шанз Елизе в Париж.

Притежателят на две звезди Мишлен буквално модернизира бързото хранене, като предлага гурме сандвичи с вкусове от родния му Бретан и от любимата му Япония. Модернистичният розов декор в заведението е дело на нашумелия дизайнер Ора Ито, който е имал привилегията да работи за Луи Витон, Епъл, Хайнекен, Адидас, Кензо, Тиери Мюглер, Тойота и още стотици топ-брандове. Ресторантът наподобява космическа совалка, част от традиционен японски бар.

Този гурме сандвич бар предлага вълнуващ набор от сандвичи на базата на перфектно изпечен безглутенов хляб от елда. Marxito разполага с разнообразно и примамливо меню. Хитът са Smokey моцарела с маринован патладжан, римска маруля и сос от лют червен пипер, Pink сьомга с пушена сьомга, авокадо, японска ряпа, римска маруля, мидо сос и босилек и Патладажнско небе, който впечатлява с оригинални съставки като гуакамоле с червен лук, печен сусамен сос и тофу.

Оригиналните десерти от елда, тонка боб и сладолед Sundae галят небцето и на най-претенциозните клиенти. Всички продукти се доставят от местни био ферми, брашното от елда се произвежда в мелница, която съществува от 1870г. и се намира в Бретан.

"Трябва да се борим срещу продукти, които водят до затлъстяване и да учим хората да ценят вкуса на добрата храна. Това е абсолютно необходимо, ако желаем френската кулинария, уважавана в цял свят, да продължи да се развива", обяснява Тиери.

Marxito предлага здравословна и биологична храна на по-достъпни цени. За да се насладите на хляб от елда, който ще ви бъде изпечен по поръчка, ще трябва да платите € 5,50. Ако пък наистина се чувствате гладни, можете да пробвате някое от менютата за сумата от € 15 (включва сандвич и напитка). Ресторантът разполага с 60 седящи места, а според френските медии той ще се превърне във верига от заведения по цял свят.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !