NOVA търси големите постижения на...

Кои са големите постижения в демократичната история на...

Графа, Мария Илиева, Михаела Филева в...

На 25-ти април, четвъртък, „Приказката продължава“ с...

Денят на бащата хваща за гърлото

отпечатай новината

11.02.2019 15:27 | Видян 1878 пъти

Денят на бащата хваща за гърлото

С чаша шампанско и притаен дъх изгледах първи епизод на серийния филм на „Денят на бащата“. След около десетата минута вече имаш усещането, че някой е стиснал гърлото ти, и точно това те привлича да чакаш с нетърпение следващия епизод.

Ако искате да се превивате от смях на ситком или да разплитате полицейски мистерии, това не е вашият сериал. Но е точно попадение за онези, които имат нужда от среща с реалността и на екран, и не се страхуват да пролеят някоя друга сълза.

Основната сюжетна нишка проследява драматичната битка между двама родители за попечителство над малкия им син. Създателите на „Денят на бащата“ искат да обърнат внимание на важни социални теми като травматичното детство и негласната практика бащите да бъдат лишавани от право на попечителство.

 „Сериалът предизвиква човек да се замисли. Това е посланието, защото според статистика за Европа, която се надявам за България да е по-оптимистична, всеки втори брак се разпада. В случаите, в които в тези бракове има и деца, положението става доста притеснително, защото във войната, която се разразява между родителите, която винаги е на база на чувства, детето по някаква причина се оказва абсолютно забравено и то обира най-големия негатив. Затова и слоганът на сериала е „Двама се карат, третият губи“, сподели пред „Монитор“ актьорът Александър Сано, на когото е поверена една от главните роли в поредицата.

Двамата, които се карат, са екранните съпрузи Захари Бахаров и Весела Бабинова, а губещ е техният син, в чиито кецове подскача Патрик Шон Хесън.

Всичко започва или свършва, зависи от коя страна на нещата гледаме, когато героинята на Бабинова разбира, че съпругът й й изневерява и то по средата на детско парти.

„Нямам намерение да се извинявам. За какво да се мъчим?“, пък е отсрещния отговор, кошмар за всяка жена.

Не липсват и усмивки, а тази, която ги предизвиква е момичето с много таланти Глория Петкова. Тя играе Милена, която е леко параноична, напориста, крайно симпатичен персонаж и не на последно място – съпругата на Сано в серийния филм.

Като тяхно дете пък ще видим дъщерята на актьора, която получава ролята случайно два дни преди старта на снимките. Въпреки че той първоначално е отказвал да заведе малката Ава при режисьора, след първия снимачен ден се е просълзил от гордост.

„Твърде много музика има в главата й. По принцип не й е чуждо, явно гена си е ген. Нямам абсолютно никакви очаквания, децата ми сами трябва да изберат по какъв път да поемат. Те си знаят какво ще правят.“, разказа ни още Сано.

Що се отнася до евентуален втори сезон, той ни отговори така: „Нищо не е невъзможно, стига да се напише достатъчно вълнуваща история“.

Припомняме, че „Денят на бащата“ ще бъде излъчен в три поредни седмици, в понеделник и вторник от 22 ч. по БНТ1 и БНТ4 от 18 февруари.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !