Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Силвена Роу върти веган вкусотии на шейха на Дубай

отпечатай новината

12.02.2019 10:20 | Видян 2341 пъти

Силвена Роу върти веган вкусотии на шейха на Дубай

Освен че е превърнала готвенето в съвършенство, новото жури на „MasterChef България“ Силвена Роууспява да съчетае вкусното с полезното.

Такива ястия тя поднася не само на съпруга си, чието кръвно налягане е регулирала само с хранителна диета, и на синовете си, но и на кралски особи и клиентите в ресторанта си в Дубай. Тя отговоря за цялото меню на семейството на шейха, което от една година се храни с веган ястия.

Пред bTV, телевизията, която излъчва формата, Роу призна че започва и завършва своя ден в кухнята. "Имам много стриктен ритуал относно закуската, но и относно всичко съм много стриктна. Вярвам в ритуалите и много обичам хубавите и добрите навици. Закуската ми винаги е свързана с един много висок енергиен заряд. Не обичам тежки закуски, много рядко ям яйца. Почти веганка съм и по принцип избягвам млечни продукти. Избягвам захар на 100%. Много чета и много се интересувам от силата на така наречените суперхрани.

Има два вида супер храни, едните са такива като сладкия картоф, спанака, кейла, авокадото, киселото зеле, но другата супер храна е много, много по-силна, много по-властна и променя някои генетични елементи от нашия живот. Това са суперхраните на древните ацтеки – асаито, асаи пудра, мачата, макуито, което друг вид боровинка", разказва топ готвачът.

Тя твърди, че благодарение на суперхраните могат да се неутрализират всички признаци на възрастта - не само външния вид и блясъка, но и енергията, здравето на тялото. Затова една от любимите й рецепти е базирана на семето на чия, което съдържа повече желязо от спанака, повече антиоксиданти от сините боровинки и повече витамин С от лимон. Но е като пясък - няма вкус. Затова е важно как се третира.

Шеф Силвена Роу препоръчва да се накисне в кокосово или бадемово мляко за 3 часа или една нощ. Когато набъбне, към него се прибавя 1 с.л. пудра от драконов плод, гарнира се с пресени плодове. Може да се гарнира с крем от кокос, ядливи цветя, за да нахраним и зрението си, и завършва с ядки.





автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !