Кейти Пери с лош старт в борбата в съда

По време на защитата си в съдебната зала, певицата носеше...

Задава се продължение на Клюкарката

Популярният сериал Клюкарката ще се завърне на екрана с...

Домусчиев измъкнал Нова под носа на друг бг олигарх?

отпечатай новината

20.02.2019 16:03 | Видян 1490 пъти

Домусчиев измъкнал Нова под носа на друг бг олигарх?

Цената от е185 млн. за групата от телевизии, сайтове, списания и видеоканали оставала, ще мине ли през КЗК?

Преди месеци, когато чешкият супер милиардер Келнер кандидатстваше за Нова телевизия, той е получил аудиенция при премиера Борисов, на която го е придружавал известен български олигарх. Двамата са получили уверения за подкрепа, но ако се разберат „с другите хора”.

Явно това не се е получило, защото първо Келнер получи отказ от КЗК за сделката, защото щял да получи „медийна концентрация на пазара”, а после се разбра за интереса на Кирил Домусчиев към сделката при същата постигната цена от 185 млн.евро. Интересно е какво решение ще вземе КЗК по неговия казус, тъй като и той има участие в медии.

Цената е над 3 пъти по-ниска от стойността на придобиване на Нова от продавачите от МTG, които освен тази инвестиция направиха и допълнителни в групата – закупиха гнездо сайтове, списания, видеоканали, радиостанции, основаха нови тв за спорт и т.н.

В същото време рейтингово Нова телевизия през последния сезон изгуби доста точки в конкуренцията с бТВ – не само рейтингът на ВИП Брадър – лицето на медията от 15 г., беше в пъти по-малък от Фермата на бТВ, тя се раздели с другото си хитово предаване Господари на ефира, но не особено високи стойности на зрителски интерес показват също сутрешния блок и дискусионните предавания на тв канала, които всъщност вероятно най-много биха интересували като влияние български купувач.

Особено приближен на властта като Домусчиев – човекът, който заплаши с контрапротест на работници срещу майките само преди месеци.

Според вътрешна информация на 19 минути финансово 2018 г. е стояла по-добре за Нова от недотам добрата 2017 г. През 2019 г., покрай острите избори кампании, е вероятно да има допълнително подобрение.

Много интересна е и темата с миноритарните акционери в Нова и какво ще бъде в бъдеще тяхното влияние върху политиката на групата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !