Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Евтиното е много скъпо при касовия апарат: не е същото дали издава 300 или 1500 бележки

отпечатай новината

21.02.2019 17:45 | Видян 725 пъти

Евтиното е много скъпо при касовия апарат: не е същото дали издава 300 или 1500 бележки

Масовата треска за касови апарати, която НАП причини на стотици хиляди малки и средни фирми с необмислена наредба, не е причина в бързината да се купи каквато и да било машина.
    
Експеримент, който направихме в счетоводството на 19 минути и в отчетните служби на партньорски фирми показва, че неголямата разлика в цените – те са почти еднакви, може да струва много скъпо. Взехме за пример модели на двете най-популярни марки касови апарати. 
    
Какво установихме? Най-простият факт, който изтъкват счетоводителките и касиерките: докато апарат на Daisy Tech  например изкарва 1500 бележки, машина на Датекс отпечатва едва 300.
    
Евтиното наистина излиза скъпо и по други обективни причини: заради по-бързото падане на батериите, бъговете, губенето на покритие, даже неудобството от тежестта като грамаж. Затова пък, оказва се, минимално по-евтините апарати, както показва практиката, се оказват и по-чупливи заради ненадеждната пластмаса.
    
Понеже и времето е пари, счетоводителките и касиерките предупреждават – ако евтината машина не се ползва седмица, се нулират датата и часът, което е доста неудобно. А това често се случва – например между 26 април и 7 май има само 2 работни дни, които немалко фирми ще прескочат, да не говорим за летните ваканции.
    
 


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !