Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Кийт Флинт от The Prodigy се самоуби

отпечатай новината

05.03.2019 11:24 | Видян 999 пъти

Кийт Флинт от The Prodigy се самоуби

Кийт Флинт, легендарният фронтмен на The Prodigy, се е самоубил в дома си през уикенда. Това заяви неговият колега и съосновател на бандата Лиъм Хоулет.

В изявление в Инстаграм профила на The Prodigy кийбордистът на групата сподели: "Новината е вярна. Не мога да повярвам, че казвам това но нашият брат Кийт е отнел собствения си живот този уикенд. Шокиран съм, ядосан, объркан и с разбито сърце. Почивай в мир, братко!”

След като часове наред официалният сайт на групата беше блокирал и не можеше да се отвори, вече активен. Съдържанието му е единствено емблематичния за Кийт паяк на черен фон и потвърждение за смъртта. "С шок и тъга потвърждаваме смъртта на нашия брат Кийт Флинт, който за съжаление отне собствения си живот през уикенда. Благодарим ви че уважавате личното пространство на всички опечалени в момента", гласи надписът на сайта.

Тази сутрин, малко след 8 часа, е подаден сигнал до полицията за мъж в безсъзнание на адреса на певеца в Дънмоу, Есекс. Властите са установили на място смъртта, а пристигналата линейка само е потвърдила, че Флинт е мъртъв. Говорител на местната полиция обаче съобщи за вестнинк "The Sun", че не третират смъртта му като подозрителна.

Съпругата му, диджей Мауйми Кай, най-вероятно е била в Япония по това време.

Лудата глава, която стана едно от най-разпознаваемите лица в музиката с ексцентричната си прическа, заедно с групата си бързо се превърнаха в една от емблемите на Бритпопа от 90-те. Пънк и електронна музика – за тях нямаше граници в смесването на стиловете. Излезли от ъндърграунда The Prodigy се качиха директно на върха на мейнстрийма и забиха знамето на рейв революцията. Влизат под номер 1 в класациите за сингли първо с големия си хит Firestarter, и повтарят успеха си с Breathe през 1996 г. Имат издадени общо 7 албума, които са продадени в над 25 милиона копия по цял свят, а на рафта им стоят две награди „Брит“, пет на MTV и две номинции за „Грами“.

Последната тава на бандата, носи името No Tourist и излезе на пазара само преди месеци - 2 ноември 2018 г., когато стартираха и новото си световно турне. В последните два месеца на 2018-та музикантите направиха 20 концерта в цяла Европа. След кратка почивка те трябваше да стегнат отново куфарите през април за концерт в Богота, Колумбия и фестивал в Австрия. Точно преди месец пък The Prodigy обяви първото от 10 години насам турне в Северна Америка през май. След концертите отвъд океана трябваше да се завърнат в Европа и да продължат с промотирането на албума с още 13 дати през юли и август

Кийт Флинт е роден в Редбридж, източен Лондон, но още като дете се мести в Брейнтри, Есекс. Точно там, в местен нощен клуб се запознава с другия основател на групата Лиъм Хоулет. В началото на бандата Кийт в само танцьор, но именно работата му по вокалите на Firestarter носи на The Prodigy световна слава и той остава трайно зад микрофона.

Българските фенове имаха шанса да видят бандата на живо цели три пъти. на 28 август 1999 година на стадион „Академик“ в София. Тогава първоначалната дата 1 май е отменена, заради войната в Косово. На 13 август 2010 година пристигат като хедлайнери на Spirit of Burgas. Връщат се отново на същия фестивал две години по-късно.

Новината за смъртта на Кийт Флинт беше толкова неочаквана, че официалният сайт на бандата не успя да издържи на интереса на феновете, които искаха да прочетат официална реакция, и се срина.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !