Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Две обвинения в педофилия срещу Джако тръгват в тв ефир

отпечатай новината

05.03.2019 12:31 | Видян 1535 пъти

Две обвинения в педофилия срещу Джако тръгват в тв ефир

Може би най-скандалният правен и показван филм досега за Краля на попа Майкъл Джексън ще види и телевизионен ефир съвсем скоро. Още с първата й прожекция на фестивала „Сънданс“ 4-часовата лента „Напускайки Невърленд“ предизвика истинска буря от противоречиви мнения.

Лентата на Дан Рийд (автор на номинирания за „Еми“ „Шарли Ебдо: Три дни ужас“, 2015 г.) изследва отделните, но успоредни преживявания на двe малки момчета - Джеймс "Джими" Сейфчук (тогава на 10 г.) и Уейд Робсън (тогава на 7 г.), и двамата приятели с Майкъл Джексън. Децата и семействата им не се познават, но имат сходни истории с Краля на попа. Те и техните семейства биват поканени в неговия чуден свят в годините, в които той е на върха на кариерата си.

Списание Rolling Stone описва лентата като труден за гледане, още по-труден за игнориране невъзможен да се забрави... портрет на храброст", а Variety стига още по-далеч, като го определя като „опустошително мощното и убедително свидетелстване“.

Интервютата на Сейфчук, сега на 37 г., и Робсън, сега на 41 г., допълнени с тези на членове на семействата им, рамкира портрет на трайни емоционални щети и свидетелстват за сексуално насилие от първо лице. В лентата обаче липсва напълно гледната точка на роднините и семейството на Джако. Десет години след смъртта му са представени две обвинения в продължение на 4 часа. Премиерата им в ефира на HBO ще е в две поредни вечери - на 10 и 11 април от 21 ч, а в стрийминг платформата HBO GO ще са достъпни още на 8 март.

“Мисля, че разчитат масите да гледат този филм и това да заглуши нашите гласове“, казва пред USA Today Тай Джексън, племенник на Майкъл и син на Тито Джексън. Той е единственият, който е гледал филма, след като баща му и чичовците му заявяват, че не биха станали свидетели на нищо, в което няма и капка истина.

Те не се поинтересуваха от събирането на доказателства които противоречат на тезата им. Това не влизаше в плана им. Това е едностранчив документален филм“, категоричен е Марлон Джексън, един от братята на Краля на попа.



продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !